Hoşgeldiniz  

G-20 Liderler Zirvesi’nin son hazırlıkları değerlendirildi

Semih Köken | 06 Kasım 2015 | Antalya Haber A- A+

Antalya’da 15- 16 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilecek G-20 Liderler Zirvesi hazırlıklarını yerinde görmek üzere kentte bulunan İçişleri Bakanı Selami Altınok, Vali Muammer Türker’i makamında ziyaret etti. Bakan Altınok, dünyanın en gelişmiş ekonomisine sahip 20 ülkenin yer aldığı G-20’ye bu yıl Türkiye’nin başkanlık ettiğini belirterek, şunları söyledi:

ANTALYA VALILIGI'NI ZIYARET EDEN ICISLERI BAKANI SELAMI ALTINOK, TURKIYE'NIN G-20 ZIRVESI'NE HAZIR OLDUGUNU SOYLEDI. (FOTO: EMRE BAYLAN/ANTALYA-DHA)

“G- 20’nin gerek Antalya’nın altyapısı ve tarihi, coğrafi güzellikleri gerekse Türkiye’nin gelmiş olduğu ekonomik gelişim seviyesini göstermesi ve Türkiye’nin dünya üzerindeki önemi belirtmesi açısından çok önemli bir toplantı olduğunu hepimiz biliyoruz. Dünyanın en gelişmiş ekonomilerinin devlet büyüklerini ağırlayacağız. Özellikle son 15 gündür, ama son 1 yıldır G-20 dolayısıyla Türkiye dünya gündemindeki yerini almış durumda. Bizim hem misafirperverliğimiz hem organizasyon kabiliyetimizi hem de gelmiş olduğumuz ekonomik seviyeyi dünyaya gösterme adına bir fırsat olduğunu biliyoruz. Hükümetimizin de bu organizasyonun mükemmel bir şekilde devletimize, milletimize, ülkemize yakışır şekilde yapılması konusunda çok büyük gayretleri var.”

Antalya’da bugün gerçekleştirilen toplantının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları doğrultusunda jandarma ve emniyet genel müdürlüğü temsilcilerinin katılımıyla yapıldığının altını çizen Bakan Altınok, “Herhangi bir olumsuzluk olmadan neler yapılması  gerektiğini değerlendirdik. Hazırlıklar tamamlanmış durumda. G-20 toplantısına Antalya, Belek ve Türkiye hazır” dedi.

Bakan Altınok, bir soru üzerine, zirve dolayısıyla Antalya’ya gelecek devlet başkanlarının hangi otellerde konaklayacağının ise güvenlik gerekçesiyle açıklanmayacağını söyledi.

 

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle