Hoşgeldiniz  

EXPO’ya ‘G-20 Barış ve Dostluk Ormanı’

Semih Köken | 17 Kasım 2015 | Antalya Haber A- A+

EXPO 2016 Antalya Sergi Alanı’nda G-20 Zirvesi’ne katılan liderler için ‘G-20 Barış ve Dostluk Ormanı’ oluşturuldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın ev sahipliğinde lider eşleri, 1121 dönümlük sergi alanını ziyaret eden ‘G-20 Barış ve Dostluk’ ormanına barışın sembolü zeytin ağaçları dikti. Alana, Emine Erdoğan’ın yanı sıra Güney Afrika Cumhurbaşkanı Jacob Zuma’nın eşi Tubeka Zuma, Singapur Başbakanı Lee Hsien Loong’un eşi Ho Ching, OECD Genel Sekreteri Angel Gurria’nın eşi Lulu Gurria ve IMF Başkanı Christine Lagarde’nin eşi Xavier Giocanti ağaç dikti. Zirveye katılamayan diğer lider eşleri için de alana onların adına zeytin ağacı dikildi.

PROJEYİ GENEL SEKRETER SUİÇMEZ SUNDU

EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreteri Haşmet Suiçmez, expoların yeniliği, paylaşmayı, ilerlemeyi teşvik eden uluslararası kültürel etkinlikler olduğuna vurgu yaptı. Genel Sekreter Suiçmez, Emine Erdoğan ile birlikte G- 20 Zirvesi’ne katılan liderlerin eşlerini gelecek yıl 23 Nisan’da kapılarını açacak EXPO davet etti.

SEVİMLİ MASKOTLARA İLGİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan ve kızı Sümeyye Erdoğan, lider eşleri ile yakından ilgilendi. Emine Erdoğan, lider eşleri ile G20 Dostluk ve Barış Ormanı’na geçerken, EXPO 2016 Antalya’nın sevimli maskotları Ece-Efe’yi gördü. Emine Erdoğan, Ece-Efe’yi yanına çağırıp lider eşleri ile birlikte kameralara poz verdi. Genel Sekreter Haşmet Suiçmez, konuklara Ece-Efe’nin yörük kıyafetleri ile Antalya’yı temsil ettiğini belirtti. Bu arada Emine Erdoğan da Ece ile tokalaşıp, “Tebrikler, tanıştığıma memnun oldum” dedi, Efe’yi de kutladı.

Emine Erdoğan, lider eşlerini tek tek sergi alanından uğurlayıp tekrar platform alanına döndü ve çalışmalarından dolayı EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreteri Haşmet Suiçmez’i ve ajans çalışanlarını kutladı.

TÜRKİYE’NİN İLK EXPO’SU

G-20 Liderler Zirvesi’ne ev sahipliği yapan Antalya, 2016 yılında da Türkiye’nin ilk EXPO’sunun ev sahibi olacak. 23 Nisan 2016’da açılacak ve 6 ay açık kalacak EXPO 2016 Antalya, en üst kategori olan A-1 kategorisinde bir botanik EXPO. EXPO 2016 Antalya, ‘Çiçek ve Çocuk’ temasıyla 23 Nisan-30 Ekim 2016 tarihleri arasında yapılıyor. 1121 dönüm büyüklüğündeki alana 120 türde 25 bin ağaç ve on binlerce çalı bitkisi ve milyonlarca çiçek ekiliyor. Ülke bahçelerinin EXPO sonrası dönemde bakımını Türkiye üstlenecek.
EXPO 2016 ANTALYA SERGI ALANI'NDA G-20 ZIRVESI'NE KATILAN LIDERLER ICIN 'G-20 BARIS VE DOSTLUK ORMANI' OLUSTURULDU. (FOTO:ANTALYA-DHA)

EXPO 2016 ANTALYA SERGI ALANI'NDA G-20 ZIRVESI'NE KATILAN LIDERLER ICIN 'G-20 BARIS VE DOSTLUK ORMANI' OLUSTURULDU. (FOTO:ANTALYA-DHA)

EXPO 2016 ANTALYA SERGI ALANI'NDA G-20 ZIRVESI'NE KATILAN LIDERLER ICIN 'G-20 BARIS VE DOSTLUK ORMANI' OLUSTURULDU. (FOTO:ANTALYA-DHA)

EXPO 2016 ANTALYA SERGI ALANI'NDA G-20 ZIRVESI'NE KATILAN LIDERLER ICIN 'G-20 BARIS VE DOSTLUK ORMANI' OLUSTURULDU. (FOTO:ANTALYA-DHA)
ANTALYA İÇİN YENİ BİR CAZİBE ALANI

EXPO 2016 Antalya alanında inşa edilen yapılar da projenin kalıcılığını sağlayacak unsurlar. Ana salonu 5 bin, toplam kapasitesi 9500 kişilik Kongre Merkezi, Türkiye’de ilk kez oluşturulan Tarım ve Biyoçeşitlilik Müzesi, Çocuk Adası, Çocuk Bilim ve Teknoloji Merkezi, 100.7 metre yükseklikteki simge yapı EXPO Kulesi, Türkiye’nin bitki zenginliğini sergileyecek Biyoçeşitlilik Tema Parkuru, 7 coğrafi bölgemizin mimari özelliklerini taşıyan ve ait oldukları bölgenin mutfağını sunacak olan lokantalar, Yağmur Ormanları Serası, 5 bin ve 800 kişi kapasiteli Amfitiyatrolar, su, ses ve ışık gösterileri alanları ve bitki heykelleri alanları yer alacak.

Bütün bu yapılar yılda yaklaşık 14 milyon turistin geldiği Antalya’nın mevcut potansiyeline ek bir turistik cazibe alanı yaratmaya yönelik planlanmış olup, EXPO 2016 Antalya alanı, sahip olduğu bu unsurlarla, ülke bahçeleriyle, muazzam yeşil dokusuyla ve yaklaşık 80 dekar büyüklüğünde ve Antalya Körfezi’nin örneği şeklinde yapılan EXPO Gölü ile uzun yıllar bölge turizmine hizmet edecek, ülke ekonomisine katma değer yaratacak.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle