Hoşgeldiniz  

EXPO’da sadece kule kaldı

Semih Köken | 03 Nisan 2016 | Antalya Haber A- A+

EXPO’da sadece kule kaldı

Expo 2016 Antalya Yönetim Kurulu toplantısı, Yönetim Kurulu Başkanı da olan Bakan Faruk Çelik başkanlığında yapıldı.

Vali Muammer Türker, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Çetin, Ziraat Odası Başkanı Nazif Alp ve bakanlıklar temsilcilerinden oluşan yönetim kurulu, alanda tamamlanan projeleri inceledi. Çocuk ve Bilim Teknoloji Müzesi önünde canlandırma yapılan dinozor heykeller ve 10 boyutlu sinema gösterimi, renkli görüntüler oluşturdu. 10 boyutlu sinema gösterimi sırasında dinozorlara ait filmi yönetim kurulu üyeleriyle birlikte izleyen Bakan Çelik, keyifli anlar yaşadı.

Yönetim Kurulu toplantısının ardından açıklamada bulunan Bakan Çelik, Expo 2016 proje ve yapım işlerinin tamamlandığını belirterek, “Kulenin dışındaki bütün işler tamamlanmış bulunuyor. Planladığımız gibi 1 Nisan tarihine kadar bitmesi gereken işlerin tamamının bittiğini görmekten büyük memnuniyet duyduk. Kuleyle ilgili maalesef yaşanan, bizim de arzulamadığımız sorunlar oldu ama önümüzdeki hafta sonuna doğru biteceği konusunda ilgili firmanın teyidi var. İnşallah önümüzdeki hafta sonu kulenin de bittiği ve artık çevre düzenlemeleri, ne varsa onların bertaraf edilmesi dönemine giriyoruz” diye konuştu.

Bitkilendirme çalışmalarında toplam 25 bin ağaç ve 165 bin çalı dikildiğini, 365 bin metrekare de çimlendirme yapıldığını anlatan Bakan Çelik, katılımcı ülke sayısının 47 olduğunu, önümüzdeki hafta görüşmeleri devam eden ülkelerle birlikte bu sayının 50’ye yükselmesini beklediklerini söyledi.

5 ve 10 TL’lik biletlerle ilgili kampanyanın da 31 Mart itibariyle sona erdiğini dile getiren Çelik, “5 ve 10 TL olarak satılan biletlerden 650 bin adet satıldı. Önümüzdeki süreçte biletler 10 ve 20 TL’ye yükselecek 23 Nisan’a kadar. Sonrasında da 30 ve 60 TL olarak yeni şekil alacak. Bütün vatandaşlarımız bu 20 günlük sürede uygun fiyatlı biletleri temin edebilir” dedi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle