Hoşgeldiniz  

EXPO 2016’nın web sitesi yenilendi

Semih Köken | 31 Ağustos 2015 | Antalya Haber A- A+

EXPO 2016 Antalya’nın resmi internet sitesi www.expo2016antalya.org.tr hem görünüm hem de içerik açısından yenilendi. Sekiz dilde yayın yapmak üzere tüm alt yapısı hazırlanan site, önümüzdeki günlerde gelen yoğun talep üzerine Japonca ve Korece dillerinde de yayın yapacak.

MERAK EDİLEN SORULARA YANIT BULUNUYOR

Gelecek yıl 23 Nisan’da kapılarını açacak olan EXPO 2016 Antalya için geri sayım sürerken, EXPO’nun tanıtımı ve bilinirliğini artırmak için internet ve sosyal medyaya da büyük önem veriliyor. Bu kapsamda EXPO 2016 Antalya’nın web sitesi de yeniden tasarlandı. Yeni web sitesinde EXPO 2016 Antalya ile ilgili merak edilen pek çok soruya yanıt bulabilmek mümkün. Sayfayı ziyaret edenler EXPO’nun tarihi, kazandırdıkları, EXPO 2016’nın hedeflerinin neler olduğuna ilişkin detaylı bilgilere ulaşabiliyor. Bunun yanında sitede EXPO 2016 Antalya sergi alanında yer alacak yapılar da görselleriyle birlikte incelenebiliyor. Sitede ayrıca EXPO 2016 Antalya’nın hali hazırda süren faaliyetlerine yer verilirken, açılıştan sonra sergi alanında gerçekleştirilecek faaliyetlerin yer ve zamanına da ulaşmak mümkün olacak.

TÜRKİYE VE ANTALYA’NIN TANITIMI YAPILIYOR

Sitenin ‘Haberler’ başlığı altında ise EXPO 2016 Antalya’nın hazırlık aşamasında alana gelen katılımcı ülke heyetlerinin ziyaretleri, ünlüler ormanına ağaç diken sanatçıların ve alanda yürütülen inşaat faaliyetlerinin haberleri yer alıyor. Sitenin ana sayfasında ise EXPO 2016 Antaya’nın maskotları ECE-EFE’nin de tanıtımı yapılıyor. Siteyi ziyaret eden yabancılar için ise özellikle Türkiye ve Antalya’nın tanıtımının yer aldığı sayfalar mevcut. Web sitesini ziyaret eden bir yabancı Antalya’nın tarihi ve kültürü, konaklama ve ulaşım imkânları, Akdeniz mutfağı gibi konularda bilgi sahibi olabiliyor.

GÖNÜLLÜLER UNUTULMADI

Web sitesinde Gönüllüler içinde ayrı bir bölüm yer alıyor. EXPO 2016 Antalya’nın açık kalacağı 191 gün boyunca alanda büyük bir görev üstlenecek olan gönüllülere ait bu sayfada gönüllü olma süreci ve gönüllü eğitimine ilişkin bilgiler verilirken, ‘EXPO Gönüllüsü’ olmak isteyenler için de başvuru formu yer alıyor.

8 DİLDE YAYIN YAPACAK

Web sitesinin yabancı dildeki sayfa çevirilerinin son düzeltmeleri (proofreading) turizm sektöründe uzun yıllar rehber ve çevirmen olarak çalışan turizm gönüllüleri tarafından yapıldı. Bir süreden beri Türkçe, İngilizce, Arapça ve Çince yayın yapan web sitesi, pazartesi gece yarısından itibaren Rusça, Fransızca, Almanca ve İspanyolca dâhil 8 dilde yayın yapmaya başlayacak. Önümüzdeki günlerde katılımcı ülkelerden de gelen yoğun talep doğrultusunda Japonca ve Korece dillerinde de yayın yapar hale gelecek.

 

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle