Hoşgeldiniz  

EXPO 2016 Antalya fotoğraf yarışmasında ödüller sahiplerini buldu

Semih Köken | 19 Ağustos 2015 | Antalya Haber A- A+

EXPO 2016 Antalya Ajansı’nın Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF) işbirliğinde düzenlediği ‘Çiçek ve Çocuk’ konulu fotoğraf yarışmasında dereceye giren fotoğrafçılar ödüllerini aldı. Ödül töreninde konuşan EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreter Yardımcısı Rıdvan Mescioğlu, dereceye giren fotoğraf sanatçılarını kutladı, “EXPO 2016 Antalya, ‘Gelecek nesiller için yeşil bir dünya’ mottosuyla tüm dünyayı kucaklayacaktır” dedi.

Gelecek yıl 23 Nisan’da kapılarını açacak olan EXPO 2016 Antalya’nın amatör ve profesyonel fotoğrafçıları desteklemek, ulusal ve uluslararası platformda nitelikli fotoğraf sergileri oluşturmak amacıyla TFSF ile düzenlediği fotoğraf yarışmasının ödül töreni TerraCity AVM Fuayesi’nde yapıldı.

BİN 155 ESER DEĞERLENDİRİLDİ

Fotoğraf yarışmasına Türkiye’nin dört bir yanından 374 fotoğrafçı bin 155 eser göndermişti. Siyah beyaz ya da renkli olmak üzere, tek bölümde düzenlenen yarışmaya katılan eserler ANFAD Üyesi, Yaşar Örücü, Akdeniz Üniversitesi GSF Fotoğraf Bölüm Başkanı Nafia Özdemir Hanyaloğlu, İHA Antalya Bölge Temsilcisi ve AGC Yönetim Kurulu Üyesi Cafer Eser, EXPO 2016 Antalya Ajansı Tanıtım ve Halkla İlişkiler Direktörü Burak Katmer ve EXPO 2016 Antalya Tanıtım ve Halkla İlişkiler Direktörlüğü Uzmanı ve Fotoğraf Sanatçısı Tuncay Çetin’den oluşan jüri tarafından değerlendirildi. Değerlendirme sonucu Kocaeli’den Leyla Emektar birincilik, Giresun’dan Kemal Özkılıç ikincilik, Bursa’dan Ahmet Çetintaş üçüncülük ödülüne layık görüldü. Birbirinden güzel eserlerin yer aldığı yarışmada jüri 10 fotoğrafı da mansiyona değer buldu.

YARIŞMAYA 81 İLDEN YOĞUN KATILIM

TerraCity AVM Fuayesi’ndeki törene EXPO 2016 Antalya Ajansı Yönetim Kurulu üyesi Nazif Alp, Antalya Sanayici ve İşadamları Derneği (ANSİAD) Başkanı Ali Eroğlu ve çok sayıda davetli katıldı. EXPO 2016 Antalya’nın maskotu Ece-Efe’nin de renk katıp çocuklara küçük hediyeler dağıttığı törende, dereceye giren ilk 3 ile 10 mansiyon fotoğraf da sergilendi.

Törende konuşan EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreter Yardımcısı Rıdvan Mescioğlu, gelecek yıl gerçekleştirilecek EXPO 2016’nın en önemli organizasyonlardan birinin Antalya’da olduğuna dikkat çekti. Mescioğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü;

“EXPO 2016 Antalya barışın, güzelliği, dostluğun simgesi çiçek ile masumiyetin ve geleceğimizin simgesi olan çocuğu birleştirerek çiçek ve çocuk temasıyla ve gelecek nesiller için yeşil bir dünya mottosuyla tüm dünyayı kucaklayacaktır. EXPO 2016 Antalya Ajansı’nın amatör ve profesyonel fotoğraf sanatçılarının çalışmalarını desteklemek, eserlerini sergilemek, ulusal ve uluslararası platformlarda ülkemizi temsil edecek nitelikte fotoğraf sergilerini oluşturmak, tarih, sürdürülebilirlik, biyoçeşitlilik ve yeşil şehirler bilincini oluşturmak amacıyla Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu işbirliğiyle düzenlediğimiz yarışmaya 81 ilimizden yoğun bir katılım olmuştur. Tarafımıza iletilen eserlerle EXPO 2016 Antalya’nın temsili nitelikte özgün eserler oluştuğunu söyleyebiliriz. Tüm katılımcılarımız ile dereceye giren sanatçıların başarılarının devamını diliyorum.”

Mescioğlu’nun konuşmasının ardından ödül törenine geçildi. Yarışmaya Kocaeli’nden katılan ve birinci olan Leyla Emektar, ödülünü EXPO 2016 Antalya Ajansı Yönetim Kurulu üyesi Nazif Alp’in elinden aldı. Giresun’dan yarışmaya katılan ve ikinci olan Kemal Özkılıç,  ödülünü EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreter Yardımcısı Rıdvan Mescioğlu’ndan aldı. Yarışmaya Bursa’dan katılan ve üçüncü olan Ahmet Çetintaş da, ödülünü Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğraf Bölüm Başkanı Nafia Özdemir Hanyaloğlu’nun elinden aldı. Ayrıca yarışmada 10 fotoğraf da mansiyona layık görüldü. Mansiyon alanların ödüllerini Antalya Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreter Yardımcısı Salim Uzun takdim etti. Dereceye girenlere para ödülü de verildi.

NE DEDİLER?

Yarışmaya Kocaeli’nden katılan Leyla Emektar, çiçeği anlatmanın en güzel yolunun çocukla olduğunu belirtirken, “Çocuk evin neşesidir. Öğrencilerimle beraber bir çizim yaptık, anneleri ile birlikte boyadık. Çocuklar tek tek poz verdi.  Bu da benim kendi içimdeki tasarımımdı. Hayalimde oluşturduğum tasarımımdı. Bu şekilde bir sonuç ortaya çıktı. Çok da mutluyum” dedi. İkinci olan Kemal Özkılıç, kendine derece getiren fotoğrafı Kars’ta yağmurdan hemen sonra oluşan bir havada çektiğini belirtip, “Yağmurdan hemen sonra oluşan bulutlar ve alan derinliğinin fotoğraf adına çok güzel olması böyle bir çalışmayı ortaya çıkardı. Böyle güzel bir organizasyonda bu fotoğrafın derece alması beni ayrıca mutlu etti. Çiçek ve çocuğun çok anlamlı bir şekilde bir araya getirilmesi EXPO 2016 organizasyonuna ayrı bir değer kattı” dedi. Fotoğrafçının gözünün hep etrafta olduğunu, iyi bir kareyi gördüğünde heyecanlandığını vurgulayan yarışmanın üçüncüsü Ahmet Çetintaş ise “Açıkçası bu küçük çocuğu elinde çiçeğiyle göründe hemen yanına gitmiştim, çok güzel bir kare olduğu için hemen deklanşöre bastım” sözleriyle duygularını dile getirdi.

‘Çiçek ve Çocuk’ konulu fotoğraf yarışması sergisi, 2 Eylül Çarşamba gününe kadar TerraCity AVM Fuayesi’nde açık kalacak.

1 2 4 AHMET ÇETİNTAŞ (3.) KEMAL ÖZKILIÇ (2.) LEYLA EMEKTAR (1.)

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle