Hoşgeldiniz  

Erdoğan’ın sağında Cinping, solunda Obama oturacak

Semih Köken | 11 Kasım 2015 | Antalya Haber A- A+

ANTALYA’da 15-16 Kasım tarihlerinde G-20 Zirvesi’nin yapılacağı salonda liderlerin oturacağı koltuklar belirlendi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın solunda ABD Başkanı Barack Obama, sağında ise Çin lideri Şi Cinping oturacak.

Antalya, 15-16 Kasım tarihlerinde dünya ekonomisi ve siyasetine yön veren en güçlü 20 ülkenin lideriyle, konuk olarak davet edilen 6 ülkenin liderini ağırlayacak. Serik İlçesi’ne bağlı Kadriye- Belek turizm bölgelerinde düzenlenecek G-20 Zirvesi için aylardır yürütülen hazırlıklar tamamlandı.

2015 yılı dönem başkanlığını üstlenen Türkiye’nin ev sahipliğinde Regnum Carya Hotel Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek zirvede, Avrupa Birliği Komisyonu ve Konseyi’nin başkanları, G-20 üyesi ülke liderleri ve 6 konuk ülkenin liderlerinin bir araya geleceği salon da hazırlandı.

Dışişleri Bakanlığı’nın koordine ettiği zirvenin düzenleneceği otelde liderlerin dünya sorunlarını konuşacağı ve kararlar alacağı salonda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın soluna ABD Başkanı Barack Obama, sağına ise Çin Halk Cumhuriyeti Devlet Başkanı Şi Cinping oturacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da dün incelemelerde bulunduğu salonda Barack Obama’nın soluna ise İngiltere Başbakanı David Cameron oturacak. Şi Cinping’in sağında Avustralya Başbakanı Malcolm Turnbull, Turnbull’un hemen yanında da Arjantin Dışişleri Bakanı Hector Timerman oturacak.

Dünya liderlerinin toplantı yapacağı salonun ışıklandırma sisteminden havalandırmasına, güvenlik tedbirlerinden halısına kadar hazırlıkların tamamlandığı otelin Convention Center’ı, 7 bin metrekareden oluşuyor. Dünya liderleri, içinde 13 ayrı salon bulunan Convention Center’de ‘Carya’ adlı 2 bin metrekarelik salonda bir araya gelecek. Liderler için salonda yuvarlak masa oturma biçimi düzenlendi.
DUNYA LIDERLERININ TOPLANTI YAPACAGI SALONUN ISIKLANDIRMA SISTEMINDEN HAVALANDIRMASINA, GUVENLIK TEDBIRLERINDEN HALISINA KADAR HAZIRLIKLARIN TAMAMLANDIGI OTELIN CONVENTION CENTER'I, 7 BIN METREKAREDEN OLUSUYOR. DUNYA LIDERLERI, ICINDE 13 AYRI SALON BULUNAN CONVENTION CENTER'DE 'CARYA' ADLI 2 BIN METREKARELIK SALONDA BIR ARAYA GELECEK.(TOPLANTININ DUZENLENECEGI SALON CARYA) (FOTO:ANTALYA-DHA)
ZİRVEYE KATILACAK LİDERLER

Zirveye katılacak liderber ise şöyle:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Arjantin Dışişleri Bakanı Hector Timerman, Avustralya Başbakanı Tony Abbott, Brezilya Cumhurbaşkanı Dilma Rousseff, Kanada Başbakanı Stephen Harper, Çin Halk Cumhuriyeti Devlet Başkanı Şi Cinping, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Almanya Başbakanı Angela Merkel, Hindistan Başbakanı Narendra Modi, Endonezya Başkanı Joko Widodo, İtalya Başbakanı Matteo Renzi, Japonya Başbakanı Shinzô Abe, Meksika Cumhurbaşkanı Enrique Peña Nieto, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Suudi Arabistan Kralı Salman, Güney Afrika Cumhurbaşkanı Jacob Zuma, Güney Kore Cumhurbaşkanı Park Geun-hye, Başbakan Ahmet Davutoğlu, İngiltere Başbakanı David Cameron, ABD Başkanı Barack Obama, Avrupa Birliği Avrupa Konseyi Başkanı Donald Tusk, AB Avrupa Komisyonu Başkanı Jean Claude Juncker.

G-20 DIŞINDAKİ DAVETLİ LİDERLER

Zirveye davet edilen konuk liderler ise Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Malezya Başbakanı Najib Tun Razak, Senegal Cumhurbaşkanı Macky Sall, Singapur Başbakanı Lee Hsien Loong, Zimbabve Devlet Başkanı Robert Mugabe, İspanya Başbakanı Mariano Rajoy.

 

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle