Hoşgeldiniz  

Erasmus öğrencilerine oryantasyon programı

Semih Köken | 08 Eylül 2015 | Antalya Haber A- A+

Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi, 2015- 2016 akademik yılı güz döneminde, içerisinde Erasmus öğrencilerine yönelik ‘oryantasyon programı’ düzenledi. Program kapsamında Avrupa Birliği ülkelerinden gelen öğrencilere Erasmus+ süreçleri boyunca kullanacakları evrak, Antalya’ya ve Türk kültürüne ilişkin bilgiler ve yıl içerisinde gerçekleştirilecek sosyal Erasmus faaliyetleri hakkında bilgiler verildi.

**

AÜ Uluslararası İlişkiler Ofisi Koordinatörü Prof. Dr. Burhan Özkan, bu yıl üniversiteye sadece güz dönemi için 105 Erasmus+ öğrencisinin geldiğini aktardı. Bu öğrencilerin daha önce hiç Türkiye’ye gelmediklerini, Türk kültürünü, yaşam tarzını bilmediklerini ifade eden Prof. Dr. Özkan, “Üniversitemize başvurularını yaptıktan sonra da üniversitemizde ve Antalya’da yaşam kolaylaştırıcı işlemler hakkında bilgi edinmeleri gerekiyor. Öğrencilerin bu bilgileri doğru ve etkin almaları için oryantasyon programı düzenliyoruz” diye konuştu.

BİRÇOK KONUDA BİLGİ VERİLDİ
Prof. Dr. Özkan, oryantasyon programlarında öğrencilere, evrak sürecinin yanı sıra, oturma izni, ulaşım sistemi, tarihi ve turistik yerler, Türk kültürü ve yaşam tarzı, alışveriş sistemi gibi birçok konu hakkında bilgi verildiğini ifade etti. Prof. Dr. Burhan Özkan, Erasmus, Mevlana gibi değişim programları kapsamında gelen öğrencilere ve personele yönelik ücretsiz eğitim programlarını ve bilgilendirme seminerlerini düzenlemeye devam edeceğini vurguladı. (DHA)

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle