Hoşgeldiniz  

ER MEYDANINDA MERTLİK BOZULDU

Semih Köken | 05 Eylül 2021 | Antalya Haber A- A+

ER MEYDANINDA MERTLİK BOZULDU

Türk’ün İlk Er Meydanı Tarihi Elmalı Yağlı Pehlivan Güreşleri’nde skandal bir olay yaşandı. Survivor 2021 Ünlüler Takımı Yarışmacıları güreşlere özel olarak davet edilirken, Başpehlivan Ali Gürbüz’ün annesi ve eşi güreş alanına alınmadı. Davetiye kriziyle gündeme gelen İYİ Partili Belediye Başkanı Halil Öztürk’ün, Korkuteli Belediye Başkanı Ömer İşlek’i de güreşlere davet etmediği ortaya çıktı.

BAŞPEHLİVANA BÜYÜK SAYGISIZLIK

Kırkpınar’dan daha eski olduğu belirtilen ve “Türk’ün ilk er meydanı” olarak adlandırılan Tarihi Elmalı Yağlı Güreşleri’nde müsabakalar tüm heyecanıyla devam ederken, skandal bir gelişme yaşandı. Elmalı Güreşleri’nde 4. turda rakibi İsmail Koç’a tartışmalı bir şekilde yenilerek güreşlere veda eden Başpehlivan Ali Gürbüz’ün annesi ve eşinin güreş alanına alınmadığı öğrenildi. Ayrıca bu skandal olayın yanı sıra, Korkuteli Belediye Başkanı Ömer İşlek de tarihi güreşlere davet edilmedi.

SURVİVOR’A VAR, GÜRBÜZ’E YOK

Geçtiğimiz dönemlerde yaşanan ‘Noter Onaylı Aşk Skandalı’nın kahramanı İYİ Partili Elmalı Belediye Başkanı Halil Öztürk’ün, Survivor 2021 Ünlüler Takımı Yarışmacılarından Batuhan Karacakaya, Aleyna Çalışkan ve İlayda Şeker’i 669. Tarihi Elmalı Yağlı Pehlivan Güreşleri’ne özel olarak davet etmesi vatandaşlar tarafından büyük tepki topladı.

Öte yandan güreşlerden önce hazırlanan davetiyeleri sadece kendi adına bastıran Başkan Halil Öztürk’e, Başkan Muhittin Böcek tepki göstermişti.

BAŞKAN BÖCEK’E DAVETİYE KÜNDESİ

Muhittin Böcek iddiaya göre, “Böyle bir şey olamaz. Sen tek başına düzenlemiyorsun. Çabuk yeni bir davetiye bastırıp öyle dağıtımını yap” şeklinde tepki gösterdi. Yaşanan bu gelişmeler ışığında Başkan Halil Öztürk, yeniden davetiye bastırdı. İkinci baskı davetiyelerde, Büyükşehir Başkanı Muhittin Böcek, Elmalı Belediye Başkanı Halil Öztürk ile Güreş Ağası Muammer Ak’ın adı yer aldı. Ancak sadece Halil Öztürk’ün yer aldığı davetiyelerden yüzlercesinin işadamları ve protokole dağıtılması alay konusu olmuştu.

“BU OLAYDA KASIT OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUZ”

Ali Gürbüz’ün antrenörü Hikmet Tuğsuz ise olay anını şöyle anlattı:

“Ali Gürbüz’le arkada müsabakamıza konsantre olurken Ali Gürbüz’ün annesi aradı ve bizi sahaya almıyorlar dedi. Ben olay yerine gittim ve kapıdaki görevlilerle konuştum böylelikle Ali Gürbüz’ün ailesini içeriye aldılar ama biz iki üç gündür bizim ekibimize birtakım oyunlar oynandığını düşünüyoruz. Belediye Başkanımız güreşlere davet edilmedi. Ali Gürbüz’ün dün annesi sahaya alınmadı ve yine bugünde alınmıyordu ki biz devreye girdik. Ali Gürbüz sahaya ailesinin alınmamasından dolayı çok sinirlendi ve üzüldü. Kapıdaki görevliler bize liste geliyor ona göre hareket ediyoruz açıklamasında bulundular ama Ali Gürbüz’ün annesini Elmalı’da herkes tanıyor. Bu olayda bir kasıt olduğunu düşünüyoruz. Belediye Başkanımıza da davetiye gönderilmedi. Türkiye Cumhuriyeti Başpehlivanının bağlı olduğu kulübün belediye başkanı hangi parti olursa olsun güreşe davet edilmeliydi.”

ALİ GÜRBÜZ’E, OYUN MU OYNANDI?

Diğer yandan Başpehlivan Ali Gürbüz’ün, Elmalı Güreşleri’nde 4. turda rakibi İsmail Koç’a tartışmalı bir şekilde yenilerek güreşlere veda etmesi, sosyal medya platformlarında geniş yankı uyandırdı. Bazı kullanıcılar, Ali Gürbüz üzerinden oyunlar oynandığına dikkat çekerek, şu yorumlarda bulundu:

 

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle