Hoşgeldiniz  

Elektrik sorunu çözülüyor

Semih Köken | 12 Kasım 2015 | Antalya Haber A- A+

ENERJİ Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş’nin 5 yıllık enerji yatırımları bütçesine onay verdi. Buna göre Antalya ve çevre illere yıllık 370 milyon TL enerji yatırımı yapılacak.

Akdeniz Elektrik Dağıtım AŞ yetkilileri, hazırladıkları 5 yıllık master plan ile Antalya’nın elektrik konusunda tamamen rahatlamasını sağlayacak. Yapılacak yatırımlarla Antalya’nın 2 can damarı turizm ve tarım sektörlerinin elektrik ilgili sıkıntıları, tamamen çözülecek. Elektrik yatırımları turizm ve tarım sektörlerinin yanı sıra özellikle köy ve yaylalarda yaşanan elektrikle ilgili sıkıntılara çözüm getirecek.

KABLOLAR YER ALTINA İNİYOR

Yeni yatırım döneminde mevcut hava hatları yer altına alınarak modernize edilecek. Böylece hem görüntü kirliliği son bulacak hem de şehir çok daha modern bir elektrik şebekesine kavuşmuş olacak. Yatırımlar, yüksek teknolojiyi de beraberinde getirecek. Antalya ‘Akıllı Elektrik Şebekesi Altyapısı’ ile donatılacak. Böylece kesintiler ve çalışmalar çok daha hızlı bir şekilde sonuçlandırılacak. Akıllı şebekeleri kapasite artırımı, yenileme ve iyileştirme çalışmaları, yeni trafo merkezleri yapımı gibi projeler de takip edecek.,

BURDUR VE ISPARTA’YA DA YATIRIM

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, 1 Kasım seçimleri öncesinde açıkladıkları projelerin arkasında olduklarını ve gerek ulusal bazda gerekse Antalya özelinde verdikleri sözleri birer birer gerçekleştireceklerini söyledi. Yıllık 370 milyon TL’lik bütçe ile sadece Antalya’nın değil Isparta ve Burdur’un da elektrik yatırımlarından faydalanacağını kaydetti.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle