Hoşgeldiniz  

Eğitim ve Araştırma üniversiteli oluyor

Semih Köken | 13 Ekim 2015 | Antalya Haber A- A+

ANTALYA Eğitim ve Araştırma Hastanesi 2015-2016 Akademik Yılı açılışında konuşan Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Necat Yılmaz, “2016’da Eğitim ve Araştırma Hastanesi ikinci bir sürece giriyor ve üniversiteleşiyor” dedi.

 

Cumhuriyet Salonu’ndaki 2015-2016 Akademik Yılı açılışına, Vali Yardımcısı Mestan Yayman, KHP Genel Sekreteri Prof. Dr. Necat Yılmaz, İl Sağlık Müdürü Dr. Ünal Hülür, Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Rektör Yard. Prof. Dr. Ramazan Çetinkaya, KHB İdari ve Mali Hizmetleri Başkanı Dr. Abdullah Memiş, AÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ender Terzioğlu, AÜ Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Murat Turhan, akademisyenler ve hastane çalışanları katıldı.

Törende konuşan Prof. Dr. Yılmaz, 2007 yılında hizmete giren Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin geçen zaman içinde 92 uzman doktor ile pek çok sağlık personeli yetiştirdiğini söyledi.

SAĞLIK BİLİMLERİ ÜNİVERSİTESİ İLE PROTOKOL

Hastanenin gelecek yıl dönüşüm geçirecek ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi bünyesine gireceğini kaydeden Prof. Dr. Yılmaz, “2016’da Eğitim ve Araştırma Hastanesi ikinci bir sürece giriyor ve üniversiteleşiyor. Böylece hastanemizin çalışanları daha iyi koşullarda hizmet verecek. İstanbul Sağlık Bilimleri Üniversitesi ile imzaladığımız protokol gereği Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi afiliye (bağlantılı) olmuştur. Önümüzdeki günlerde onaylandıktan sonra işleyiş sağlanacaktır. Böylece üniversite çatısı altında özlük haklarda iyileşme olması bekleniyor” diye konuştu.

DAHA KALİTELİ HİZMET

Hastanenin üniversiteleştiği zaman eğitim ve araştırma hususunda daha ileri bir noktaya gitmek zorunda olduğunu dile getiren Prof. Dr. Necat Yılmaz, “Önümüzdeki yıllarda bilimsel araştırma, yayın ve makale gibi konularda da bu hastanenin ön plana çıkacağına inanıyorum. Üniversite olduktan sonra burada görev alacak arkadaşların daha çok araştırma ve bilimsel yayın yapmalarını tavsiye ediyorum. Bu önemli bir kıstas olacak. Hastanemiz yeni binasının devreye girmesiyle fiziki imkânları daha uygun bir şekilde çalışacak. Bugüne kadar 200’ün üzerinde bilimsel makale Eğitim ve Araştırma Hastanesi adresli olarak yayınlandı, bu rakam her geçen gün artıyor” dedi

Açılış töreni, yeni doçent olan 20 akademisyene plaket verilmesinin ardından sona erdi.

 

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle