Hoşgeldiniz  

Ebru Türel’i duygulandıran piknik

SEMİH KÖKEN | 13 Mayıs 2014 | Antalya Haber A- A+

Engelliler piknik (4)

Engelliler piknik (1)

Engelliler piknik (2)

Engelliler piknik (3)Büyükşehir Belediyesi, Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında engelli bireyleri ve ailelerini ‘Engelleri Birlikte Aşacağız’ pikniğinde bir araya getirdi. Engelliler müzik eşliğinde eğlencenin tadını çıkartırken, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in eşi Ebru Türel, duygulu anlar yaşadı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi 10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında bir dizi etkinlik düzenledi. Büyükşehir Belediyesi, engelli bireyleri Kepez Kent Ormanı’nda ‘Engelleri Birlikte Aşacağız’ pikniğinde bir araya getirdi. Pikniğe Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in eşi Ebru Türel de katıldı. Birçok engelli derneğinin katıldığını etkinlikte, engelli bireyler aileleriyle piknik yapmanın keyfini yaşadı.

Etkinlikte bir konuşma yapan Ebru Türel, duygu dolu anlar yaşadı. Konuşması sırasında gözleri dolan Ebru Türel, “Beş yıl boyunca projelerimizi hep birlikte hayata geçireceğiz. Engellilere yönelik yapacağımız çalışmalarda engelsiz plajlar, eğlence merkezleri, yaz kampları gibi birçok aktivite ve hizmetlerimiz olacak. 2004-2009 yılları arasında ben bizzat ASMEK ve engellilere yönelik projelerle ilgilendim. ASMEK kursları büyüyerek devam ediyor” dedi.

REHABİLİTASYON MERKEZİ CANLANACAK
Döşemaaltı Çıplaklı’da 13 bin 400 metrekare alana sahip Avrupa’nın ikinci, Türkiye’nin en büyük Engelli Rehabilitasyon Merkezi’ni yaptıklarını hatırlatan Ebru Türel, şöyle konuştu: “Bu merkez beş sene boyunca atıl vaziyette kaldı. Bu merkezi beş yıl boyunca atıl durumda görmek bana çok acı verdi. Birçok insanın hayatı kolaylaşacaktı. Bin kişinin eğitim alacağı merkezde çocuklar sabah evlerinden alınacak ve akşam saat 6’da tekrar servislerle evlerine teslim edilecekti. Burada aileler de rehabilite görmüş olacak ve onlarında hayatı kolaylaşacaktı. Önümüzdeki beş senede bunların hepsini telafi edeceğiz.”

Ebru Türel, daha sonra pikniğe katılanlara çeşitli hediyeler verdi. Engelliler, Ebru Türel’e yoğun ilgi gösterirken, bol bol fotoğraf çektirdi. Ebru Türel, ailelerin sorunlarını da dinledi.
ENGELLİ ÖĞRENCİLERDEN GÖSTERİLER
Öte yandan Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında Yenimahalle Kültür Merkezi’nde engelli öğrencilerin hazırladığı bir gösteri gerçekleşti. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Evrim’in katıldığı etkinlikte, engelli öğrencilerin gösterisi büyük beğeni topladı. Efe dansı oynayan engelli öğrencileri, izleyenler ayakta alkışladı.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle