Hoşgeldiniz  

Dünya Çocukları Büyükşehir’de

SEMİH KÖKEN | 16 Nisan 2015 | Antalya Haber A- A+



35 ayrı ülkeden Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği için Antalya’ya gelen çocuklar yerel kıyafetleri ile Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti.

TRT tarafından bu yıl 37’ncisi düzenlenen Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği kapsamında, An
talya’ya  gelen dünyanın farklı ülkelerinden çocuklar,  şenliğin ev sahiplerinden biri olan Antalya Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti. Büyükşehir Belediyesi Kültür Salonu’nda gerçekleştirilen ziyarette,  35 ülkeden gelen çocuklar ve yetkililer yer aldı. Çocukları kabul eden Başkan Vekili Mesut Kocagöz, Atatürk’ün 23 Nisan’ı çocuklara armağan ettiğini belirterek, “23 Nisan 1920’de Mustafa Kemal Atatürk bugünü çocuklarımıza bayram olarak hediye etmiştir. Bu dünyada tektir ve ilktir. Çocuklarına bayram hediye edilen tek ülke Türkiye’dir. Dünyadaki bütün çocuklarımızın 23 Nisan’ı bayram olarak kullanmasını diliyoruz” dedi.

YARININ MİMARLARI SİZ OLACAKSINIZ

Dünyanın geleceğinin çocukların elinde olduğunu, barışın sağlanmasında geleceğin büyükleri çocuklara büyük görev düştüğünü ifade eden Kocagöz, “Sizler bizim yavrularımızsınız, sizler bizim  geleceğimizsiniz. Eğer siz iyi yetiştirilirseniz dünya güzellik içinde, barış içinde olacaktır. Yarınlarda başkan siz olacaksınız. Yani yarınların mimarları siz olacaksınız. Emaneti layıkı ile ileriye götüreceksiniz. Dünya kan gölüne dönmeyecek, sevgi dolu olacak” şeklinde konuştu. Mesut Kocagöz bütün dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlayarak, misafir miniklere hediye verdi. Program sonunda Başkan Vekili Mesut Kocagöz, minik konuklarıyla hatıra fotoğrafı çektirdi.Dünya çocukları ziyaret (1)Dünya çocukları ziyaret (2)

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle