Hoşgeldiniz  

Döşemealtı Belediyesi’nden istihdam kapısı

Semih Köken | 17 Eylül 2015 | Antalya Haber A- A+

Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç’in talimatıyla kurulan ve bugüne kadar yüzlerce işsizi iş sahibi yapan İşkur Masası, özellikle kadınların ve gençlerin umudu oldu. İşkur masasının etkili ve güven veren yaklaşımı, iş verenlerin de vasıflı ve vasıfsız işçi teminini kolaylaştırıyor. İşkur Masası’na son 8 ayda 824 kişi iş başvurusunda bulundu ve 200 işsiz başta Antalya Organize Sanayi Bölgesi’nde ki fabrikalar olmak üzere çeşitli işletmelere yerleştirilerek bu alanda rekor kırıldı.

BAŞVURULAR TURİZM SEKTÖRÜ AĞIRLIKLI
İşverenler ile iş arayanlar arasında köprü vazifesi görerek, kentteki işsizlik sorununun çözümüne katkı sağlamak amacıyla Döşemealtı Belediyesi bünyesinde kurulan İşkurofisi büyük ilgi görüyor. Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’ne bağlı olarak çalışan Ofise, her gün onlarca kişi başvuruyor. Son dönemdeki başvuruların turizm sektöründe yoğunlaşması üzerine, Döşemealtı Belediyesi, sektör temsilcilerini iş arayanlarla bir araya getirdi. Yapılan görüşmeler sonucu Limak Grubu’na bağlı 4 otelin İnsan Kaynakları Müdürü, başvuru sahipleriyle bir araya getirildi. Görüşme yapılan ve işe uygun görülen kişilerin gruba bağlı otellerde işe alınması sağlandı.

HEMEN İŞE BAŞLADILAR
LimakArcadia Golf Resort Otel İnsan Kaynakları Müdürü Mehmet Topkan, “Limak Otel zinciri olarak İşçi ile işvereni buluşturmak için Döşemealtı Belediyesiyle birlikte bir çalışma başlattık. Bu bölgede işe ihtiyacı olan kişilerle görüşmelerimiz oldu. İlgiden çok memnunuz. Deneyimli arkadaşlarımızı lojman vermek suretiyle işe girişlerini gerçekleştirdik. Deneyimsiz ve eğitime ihtiyacı olan adayları ise, önümüzdeki yıl değerlendirmek üzere bir programa alacağız. Döşemealtı Belediyesine ve Başkan Turgay Genç’e bize bu örnek desteği verdiği içinteşekkür ederiz. Döşemealtı Belediyesi ile bu çalışmayı devam ettirmeyi düşünüyoruz’ dedi.

DÖŞEMEALTI BELEDİYESİ İŞÇİ İLE İŞVEREN ARASINDA KÖPRÜ
İş arayanla işveren arasında güçlü bir iletişim kuran İşkur ofisinde, kentte ve ilçe genelinde işçi arayan kurumlar bir havuzda toplanıyor. İş arayanlarda belediye bünyesindeki İŞKUR Ofisi’ne başvurularını gerçekleştiriyor. Ofis görevlileri arananiş ve işçi profiline uygun olarak, özel sektörle başvuru sahibini görüştürmek suretiyle çözüm üretiliyor. İŞKUR Ofisine 8 ayda 824 kişi başvurdu.. Başvuru sahiplerinden 200 kişi özel sektörde sürekli bir işe yerleştirildi.

İŞ BULMALARINA YARDIMCI OLUYORUZ
Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, iş kur masası sayesinde ilçe genelinde yüzlerce işsiz vatandaşın iş sahibi olduğunu söyledi. Başkan Genç, “2014 Yerel seçimleri sırasında gittiğim ve ziyaret ettiğim her yerde yoğun olarak iş isteği talebiyle karşılaşıyordum. Seçimi kazandıktan sonra ilk icraat olarak Belediyemiz bünyesinde iş kur masası oluşturmak oldu. Bu sayede iş arayan ile işvereni buluşturduk. Dolasıyla işveren ihtiyacı olan işçiye ulaşırken iş arayan vatandaşlarımız da iş sahibi oldu. Belediye olarak bizler yalnızca yol yapıp çöp toplamıyoruz aynı zamanda sosyal belediyeciliğin gereği olan işsiz vatandaşımızın da iş sahibi olabilmesi için çalışıyoruz. Kurulum çalışmaları bitme aşamasına gelen Gençlik Merkezimiz bünyesinde işverenlerin talebi doğrultusunda meslek edindirme kursları açarak kalifiye eleman açığını da kapatmayı hedefliyoruz” diye konuştu. İşkur Masası’na müracaat edenlerin çoğunun Belediye bünyesinde çalışmak olduğunu da hatırlatan Başkan Genç, “Keşke böyle bir imkanım olsa ama maalesef yok. Bir önceki döneme göre İlçe sınırlarımız 224 kilometre kareden 701 kilometre kareye çıkmasına rağmen tüm bölgenin ihtiyaçlarına ve eksikliklerine yetişmeye çalışıyoruz. Daha fazla işçi çalıştırma imkanım olsa buna en fazla ben sevinirim” dedi.

SİSTEM NASIL ÇALIŞIYOR?
Döşemealtı Belediyesi bünyesinde kurulan İşkur Masası, bir yandan iş arayanların müracaatlarını alıp sisteme girerken diğer yandan da işçi arayan işverenlerle görüşüp hangi nitelikte işçi istedikleri öğreniliyor. Daha sonra da işe uygun olanlar tek tek aranarak işverenlere yönlendiriliyor.

işkur5

işkur4

işkur3

işkur2

işkur1

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle