Hoşgeldiniz  

Döşemealtı Belediyesi Av Turizminden Pay Alacak

Semih Köken | 17 Ağustos 2015 | Antalya Haber A- A+

Döşemealtı Belediyesi ile Doğa Koruma ve Milli Parklar 6. Bölge Müdürlüğü arasında 1 yıl süreli protokol imzalandı. Protokole göre, Döşemealtı Belediyesi bölge de yapılan av faaliyetlerinden pay alırken, yaban hayatın korunması ve kaçak avcılığın önlenmesi konusunda ilgili kurumlarla işbirliği içinde olacak.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı özel avlaklar dışındaki, avlakların işletilmesi amacıyla bu avlaklarda sahası bulunan yerleşim bölgelerinde yaban hayatın korunması, üretim, bakım ve avcılığın düzenlenmesi karşılığı düzenlenen av organizasyonlarından elde edilecek gelirden Döşemealtı ilçesi de faydalanabilecek.

TERMESSOS MİLLİ PARKI GÖZDE

Döşemealtı ilçe sınırlarında yer alan ve Türkiye‘nin en önemli Milli Parkları arasında gösterilen Güllük Dağı (Termessos) Milli Parkı yaban hayvanları popülasyonu bakımından zengin olduğu için av yapmak isteyenlerce yoğun olarak tercih edilmektedir.

KONTROLSÜZ VE KAÇAK AVLANMA GEÇİT VERİLMEYECEK

Bilindiği gibi Orman ve Su İşleri Bakanlığı‘na bağlı Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü’nce yürütülen av turizmi kapsamında düzenlenen organizasyonlara yurt içinden ve dışından gelen av meraklıları izin verilen avlaklarda ücret karşılığında kontrollü bir şekilde avlanabiliyorlar. Bu kapsamda 2015-2016 av döneminde elde edilen gelirin bir bölümü de belde belediyesi ve köy tüzel kişiliklerine aktarıldığı Döşemealtı Belediyesi’nin de bu haklardan yararlanacağı bilgisi verildi.

DOĞAL HAYATI KORUMA DA ETKİN GÖREV YAPACAK

Protokol, İl Şube Müdürü Yetkilisi Mustafa Tuğrul Şahin ile Yerleşim Birimi Yetkilisi sıfatıyla Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç arasında imzalandı. Başkan Genç,Döşemealtı ilçesinin av turizmi konusunda şanslı bir bölge olduğunu söyleyip kaçak avlananlarla ilgili Zabıta ekiplerinin ilgili kurumlarla işbirliği içerisinde çalışacağını bildirdi. Böylece Döşemealtı Belediyesi yaban hayatın korunmasına destek verirken diğer yandan da av turizminden elde edilen gelirden pay alabilecek. – ANTALYA

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle