Hoşgeldiniz  

DOĞRU YOLCULAR’DAN AK PARTİ’YE DESTEK

Semih Köken | 16 Ekim 2015 | Antalya Haber, Siyaset A- A+

AP, DP ve DYP’li eski milletvekilleri, il ve ilçe başkanları, teşkilat üyeleri, belediye başkanları, düzenlenen kahvaltıda AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu, ile bir araya geldi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Adayı Mevlüt Çavuşoğlu ile birlikte, milletvekili adayları İbrahim Aydın ve İbrahim Türkiş’in de katıldığı toplantıda konuşan Çavuşoğlu, geçmişte yaşanan koalisyon hükümetlerini hatırlatarak, “Türkiye olarak bizim sendeleme hakkımız yok. Bizim her zamankinden daha güçlü olmamız lazım. Bir boşluk olduğunda ne olduğunu görüyoruz” dedi.

Mevlüt Çavuşoğlu, AK Parti’nin kurulduğu yıllarda babasının Doğru Yol Partisi’nden Belediye Başkanı olduğunu hatırlatarak şunları söyledi: “Babamdan rahmetli Menderes’i, darbeleri dinleyerek büyüdüm. Ama hep bir şeye imreniyordum. Sizlerin arasındaki dostluk, sevgi ve dayanışma. O dayanışmanın sebebi geçmişteki zor şartlar altındaki siyaset yapma arzusuydu. Demokrat Parti ruhundan gelenlerin Antalya’yı demokrasi için nasıl harekete geçirdiğini gördüm. Sizler bir şeye inanmıştınız, o yolda işbirliği ile ilerliyordunuz. Dava arkadaşlarına sahip çıkma, olmayacak şeye hayır deme bunlar sizin için önemliydi. Gençken sizlerden gördük. Beni de siyaset yapmaya iten bunlar oldu.”

AK Parti kurulurken babasıyla görüştüğünü anlatan Çavuşoğlu, babasının o dönem kendisiyle yaptığı konuşmayı ise şöyle aktardı: “Oğlum, biz bugüne kadar siyaset adına çok şey yaptık ama ülkenin içinde bulunduğu şu şartlarda, biliyorsunuz koalisyon çökmüş, ülkenin ekonomik durumu belli. Ülkeyi içinde bulunduğu durumdan tek kurtaracak kişi Tayyip Erdoğan’dır. Ona yardım et onun yanında ol’ dedi. Biz de AK Parti’nin kurucuları arasında olduk.”

“MESELE VATAN, MİLLET MESELESİ”

Türkiye’nin şu an geçmişte yaşanan ve Doğru Yol Partililer’in dayanışma gösterdiği günleri yaşadığını söyleyen Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye’nin geçmişte çok badireler atlattığını ama hepsinden  çıkmayı bildiğini vurgulayarak, “Şimdi de millet olarak gereğini yapma zamanı. Türkiye üzerinde oynanan oyunları hepimiz görüyoruz.” dedi.

“TÜRKİYE’YE İSTİKRARI YENİDEN GETİRMEK GEREK”

İstikrarı tekrar Türkiye’ye getirmek gerektiğini söyleyen Çavuşoğlu, bunun için karar merciinin halk olduğuna vurgu yaparak, 1 Kasım’da da halkın karar için sandık başına gideceğini belirtti. AK Parti iktidarları olarak ülke için büyük hizmetler yaptıklarını ancak çok daha fazlasını yapmak gerektiğini belirten Çavuşoğlu, pazar günü düzenlenecek lansman toplantısıyla Antalya ile ilgili hayallerini ve projeleri halkla paylaşacaklarına değindi.

“PROJELERİMİZ ANTALYA’NIN KALİTESİNİ ARTIRACAK”

Hazırlanan projelerin hepsinin birbirinden değerli olduğunu söyleyen Çavuşoğlu,

“Hepsi birbirinden önemli, Antalya’nın kalitesini arttıracak projeler. Antalya vizyon şehir olmalı. G20’yi bunun için getirdik. NATO toplantısı, EXPO 2016’yı bundan getirdik. Turizmi 12 aya yayacağız. Kalıcı etkinlikleri getireceğiz. G20, NATO toplantısı benzeri toplantı ve fuarlarla bunu yapacağız” dedi.

“TÜRKİYE İÇİN YENİDEN YOLLARA DÜŞME ZAMANI”

Ülke olarak içinde bulunduğumuz şartların ülke için yeniden omuz verme, yollara düşme zamanı olduğunu kaydeden Mevlüt Çavuşoğlu, “Eksiğimiz hatamız olmuştur. Biz bu mesajı aldık, açıkça da söylüyoruz. O yüzden ‘İlk Günkü Aşkla’ diyoruz. Mesajı aldığımızı kongrede, beyannamemizde ve milletvekili listelerinde de gösterdik” dedi.

Toplantının sonunda konuşan Eski DYP Antalya Milletvekili Mehmet Baysarı ise, “Dost Meclisimizin olduğu bir toplantı oldu. Eski Doğru Yol, Adalet Partisi, eski Demokrat Parti yöneticilerinin çoğu buradaydı. Bu dönem ülkemizi düşünerek, tek başına iktidar çıkaracak partiye oy vermek için toplandık” diye konuştu.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle