Hoşgeldiniz  

Direklerarasına ABT Damgası

Semih Köken | 24 Ekim 2015 | Antalya Haber A- A+

 

15 yıldır tiyatro seyircisinden oluşan bir jürinin oylarıyla belirlenen, her şehir için ayrı ayrı verilen  Direklerarası Seyircileri Tiyatro Ödülleri’nin Antalya ayağına ABT damgasını vurdu.

23 Ekim’de Eskişehir’de gerçekleşen ödül töreninde, Antalya Büyükşehir Belediye Tiyatrosu (ABT) oyuncuları Hasibe Aygül Özgür ve Sencan Köymen, 2014-2015 sezonunda sahnelenmeye başlanan, Pervin Ünalp’ın yazıp, Nofel Veliyev’in yönettiği “Geç Kalanlar” oyunundaki performansları ile Başarılı Kadın Oyuncu Performans ödüllerini aldılar. Ayrıca yine geçtiğimiz sezonda sahneye koyulan, Özer Tunca’nın yazıp yönettiği “Oyun Oyun İçinde” ise Canlandırmada Bütünlük Performans Ödülü’ne layık görüldü.

ÇOCUK VE GENÇLİK TİYATRO BİRİMİ’NE ÖZEL ÖDÜL

ABT bünyesinde geçen yıl Genel Sanat Yönetmeni Mehmet Özgür tarafından kurulan ve Türkiye’de bir ilk olarak faaliyet göstermeye başlayıp, kısa zamanda büyük başarı kazanan Çocuk ve Gençlik Tiyatrosu Birimi de yapılan değerlendirmeler sonucunda Direklerarası Seyircileri Jüri Özel Ödülü’nü aldı. Ayrıca bu birimin en başarılı üretimlerinden biri olarak tüm çocukların kalbini kazanan, Samed Behrengi tarafından yazılıp, Ali Meriç tarafından yönetilen “Küçük Karabalık” da Çocuk Oyunu Yapım Ödülü’ne layık görüldü.

Yoğun bir çalışma döneminin ardından 4’ü geçen sezondan olmak üzere toplam 8 oyunla 2015-2016 sezonuna göz kamaştırıcı bir başlangıç yapan Antalya Büyükşehir Belediye Tiyatrosu, başarılı performansları ile şimdiden hem yurt içinde hem de yurt dışında verilecek pek çok ödülün sahibi olmaya aday.

 

 

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle