Hoşgeldiniz  

Dev organizasyonların bütçesi belli oldu

Semih Köken | 31 Ağustos 2015 | Antalya Haber A- A+

Antalya Büyükşehir Belediyesi, kentin uluslararası niteliğe sahip iki önemli sanat festivali olan 16’ncı Uluslararası Piyano Festivali ve 52’nci Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali organizasyonlarının ihalesini yaptı. Tek firmanın katıldığı ihalede her iki festivalin organizasyonu için KDV hariç 20 milyon 500 bin TL teklif edildi.

Antalya’da, 26 Eylül’de 16’ncı kez sanatseverle buluşacak ve 18 Ekim’e kadar devam edecek Piyano Festivali ile 18 Ekim’de 52’nci kez Türk sinemasıyla buluşarak 24 Ekim’de düzenlenecek geceyle en iyilerin ödüllendirileceği Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin organizasyon ihalesi gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediyesi’nce yapılan ihaleye tek firma teklif verdi. Büyükşehir iştiraki şirketlerden ANSET’in tek katılımcı olduğu ihalede, idarenin 22 milyon 778 bin liralık muhammen bedeli karşılığında firma KDV hariç 20 milyon 500 bin TL teklif sundu. İhale, komisyonun yapacağı incelemenin ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Menderes Türel’in onayıyla kesinlik kazanacak.

ULAŞIM FİLOSU

Kentin uluslararası niteliğe sahip iki sanatsal organizasyonu için Büyükşehir Belediyesi, diğer yıllardan farklı olarak, tek ihale yapmayı tercih etti. İhale kapsamında Altın Portakal Film Festivali için 800’ü yurtiçi, 600’ü yurtdışı gidiş- dönüş uçak bileti alınacak. Ayrıca 17 ya da 18 Ekim günü İstanbul- Antalya ve 25 Ekim günü Antalya- İstanbul arasında uçacak, 169 ile 259 yolcu kapasiteli uçak kiralanacak. 9 gün süreyle 50 VIP minibüs, 30 binek otomobil, festival sürecinde farklı günlerde çalıştırılmak üzere 40 otobüs şoförü, 110 minibüs şoförü ve festival kortejinde kullanılmak üzere şoförüyle birlikte 30 araç kiralanacak. Festivalin organizasyon ofisinde 14 Eylül- 31 Ekim tarihleri arasında 25 kişiyle birlikte 10 şoför çalışacak.

KİME NE ÖDENECEK?

Ofis, festival konuklarının ulaşım ve konaklama operasyonlarının planlanması, festival konuklarıyla iletişim, uçuş planlarının netleştirilmesi, festivalle ilgili tüm davetiyelerin İstanbul’daki muhataplarına ulaştırılmasından sorumlu olacak. Organizasyon ofisinde proje sorumlusu olarak görevlendirilecek 10 kişiye 1201 lira olan brüt asgari ücretin yüzde 300 fazlası, proje asistanı olarak çalışacak 10 kişiye yine brüt asgari ücretin yüzde 200, ofis personeli olarak çalışacak 5 kişiye ise yüzde 100 fazlası ödenecek. Ofiste, şoför olarak işe başlayacaklara ise brüt asgari ücretten yüzde 35 fazla ödeme yapılacak.

KONUKLAR İÇİN 6 KRAL DAİRESİ

Altın Portakal süresince konuklar için 5 yıldızlı otellerde 320 oda kiralanacak. Kiralanacak odalardan 70’inde her şey dahil konsepti geçerli olacak. 17-25 Ekim tarihleri arasında 6 kral dairesi de festival konuklarını ağırlayacak.

FESTİVAL KÜTÜPHANESİNE 5 YENİ KİTAP

Festivalin reklam, tanıtım ve iletişim hizmetleri ayağında ise ihale kapsamında ‘konusunda deneyimli tasarım firması’ olarak tarif edilen bir yerin festival kataloğu, broşürü, festival afişi, görsel materyallerin tasarım ve uygulamasını yapması isteniyor. Aynı kapsamda festival için 1500 adet büyük boy festival kataloğu, 5 bin küçük boy, 14 bin 500 festival programı, 5 farklı kitabın hazırlanması ve bu kitapların 10 bin 500 adet baskısının yapılması da ihale edilecek.

HER YER ALTIN PORTAKAL

52’nci Antalya Altın Portakal Film Festivali için bu yıl 50 bin davetiye basılacak, farklı boylarda 3 bin afiş, 150 dijital afiş hazırlanacak. Nostalji tramvayı, Antalya Kültür Merkezi’nin iç ve dış mekanlarına giydirmeler yapılacak. Toplam 550 metrekare örümcek stant, roll-up, kırlangıç, instagram board olarak adlandırılan tanıtım materyallerinin yanı sıra, kentin dört bir yanında 300 billboard, 100 megalight, 350 refüj pano ve 650 raket pano Altın Portakal için kiralanacak. Tüm bunlara ek olarak idarece belirlenecek 10 bina da Altın Portakal için giydirilecek, festivalin her günü için her biri 3 bin basılacak 7 gazete hazırlanacak.

55 VENÜS HEYKELİ

Festivalin açılış gününde verilecek onur ödülleri ve kapanış gecesinde Türk sinemasının en iyilerine verilecek Altın Portakal heykelciği Venüs’ten, ihale kapsamında 55 tane yapılacak. Ödül heykelciğiyle birlikte 100 teşekkür plaketi, 15 bin festival anı eşyası hazırlanacak.

PİYANO FESTİVALİ

Altın Portakal Film Festivali’nin açılış günü kapanışını yapacak 16’ncı Antalya Uluslararası Piyano Festivali için aynı ihale kapsamında yurtiçinden, Avrupa’nın farklı ülkelerinde ve Amerika’dan Antalya’ya ulaşımı sağlayacak 370 gidiş- dönüş uçak bileti alınacak. 12 VIP minibüs ve 4 VIP otobüsün konukların emrinde olacağı piyano festivalinde 10 koordinatör görev alacak. Koordinatörlere 30 günlük çalışmaları karşılığı brüt asgari ücretin yüzde 200 fazlası ödenecek. Piyano festivali için 5 yıldızlı otelde her şey dahil konseptinde 1200 geceleme için oda kiralanacak. Festival için 11 bin program broşürü, 4 bin katalog, 20 bez afiş, 1500 davetiye, 100 billboard, 40 raket pano, 10 megalight afiş hazırlanacak.

KALEİÇİ LİSTEDE YERİNİ ALDI

Akdeniz Filarmoni Orkestrası, Abdullah İbrahim Septet, Gülsin Onay, Natalia Gutman, Cem Babacan ve Başar Can Kıvrak, Salem Ashkar, Sir Neville Marriner, Andre Previn, Gürer Aykal’ın sahne alacağı bu yılki festivalde, 4 konser Aspendos Antik Tiyatrosu’nda, 8 konser Antalya Kültür Merkezi’nde yapılacak. 2 konser için Cam Piramit Fuar ve Kongre Merkezi hazırlanacak. Festivalde bu yıl köy okullarında söyleşiler yapılması planlanırken, etkinlik alanlarına Kaleiçi de dahil edildi. (DHA)

 

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle