Hoşgeldiniz  

Dev kum heykel yeni yıla

Semih Köken | 19 Ekim 2015 | Antalya Haber A- A+

ULUSLARARASI Kum Heykel Festivali’nde bu yıl sergilenmesi beklenen 13.5 metrelik dev kumdan heykel, bu yıl festival alanının değiştirilmesi nedeniyle yapılamadı. Guinness Rekorlar Kitabı’na girmesi beklenen heykelin, önümüzdeki yılki festivale yetiştirileceği kaydedildi.

Sezon içinde binlerce turist tarafından ziyaret edilen Uluslaarası Kum Heykel Festivali yönetimi, Guinness Rekorlar Kitabı’na girmek için kumdan dev heykel yapacak. Bu yıl yapılması planlanan fakat festival alanındaki değişiklik nedeniyle açılışa yetiştirilemeyeceği düşünüldüğü için ertelenen dev heykelin yapımının 2016 sezonuna yetiştirileceği kaydedildi.

Festival koordinatörü Cem Karaca, 13.5 metre yüksekliğinde kum heykel yapacaklarını belirterek, “Beklemeye aldığımız projeyi 2016 yılı sezonuna yetiştireceğiz. Uzunluğu ile dünyanın en uzun kumdan heykeli unvanını kazanmak için çalışacağız. Guinness Rekorlar Kitabı’na girmeyi hedefliyoruz” dedi.

Yapılacak yapının ne olacağı konusunda projelendirmenin devam ettiğini, alternatifleri değerlendirdiklerini kaydeden Karaca, “Bir şato yapmayı planlıyoruz. Hayal ürünü bir yapı da olabilir, birçok Hollywood filmine konu olan Kont Dracula’nın Şatosu da olabilir. Henüz net değil. Fakat en az 13.5 metre olması gerektiğini düşündük. Çünkü Brezilya’da kırılan son rekordaki heykel 12 metre 56 santimetre uzunluğunda. Festival bünyesindeki 100 heykel için ortalama 10 ton kum kullanılırken, sadece rekor kırmasını hedeflediğimiz yapı için 2 ton kum kullanılacak” dedi.

Guinness Rekorlar Kitabı’nda ‘En yüksek kum heykel kulesi’ ve ‘En büyük kum heykeli’ olarak iki ayrı kategori olduğunu sözlerine ekleyen Karaca, “Bizim kırmayı hedeflediğimiz kategori En Yüksek Kum Heykel kategorisi. Yapacağımız yapı için ciddi bir ekip çalışması gerekiyor. Heykeltıraşların çalışmasından önce 10 kişilik teknik ekibimiz kum sıkıştırma işlemini yapacak. Ardından 10 ila 15 kişi arasında olmasını düşündüğümüz heykeltıraş kadromuz yapıma başlayacak. En yüksek kum heykel kulemizi 5 haftada bitirmeyi planlıyoruz” diye konuştu.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle