Hoşgeldiniz  

Deniz Otobüslerinde Kış Uygulaması

SEMİH KÖKEN | 07 Kasım 2014 | Antalya Haber A- A+

 

Antalya-Kemer arasında yaz sezonu boyunca neredeyse tam kapasite yolcu taşıyan Büyükşehir Belediyesi Deniz Otobüsleri kış aylarında da seferlerine devam edecek. Turizm sezonunun bitmesi ve kış saati uygulamasına geçilmesi nedeniyle deniz otobüsleri karşılıklı iki sefer yapacak.

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in, geçmiş dönemde çürümeye terk edilmişken, ‘Nerde kalmıştık Antalyam’ diyerek seyrüsefere çıkardığı deniz otobüsleri, başarılı bir yaz sezonu geçirdi.  ‘Çalışmaz’ denilen deniz otobüsleri, Antalya – Kemer arasında yaz boyunca neredeyse tam doluluk oranında hizmet verdi. Turistlerin otellerinden çıkıp, Antalya merkezini ziyaretlerini kolaylaştıran deniz otobüsleri, vatandaşların da günübirlik Kemer’i gezip görmelerine büyük kolaylık sağladı.

4 AYDA 26 BİN YOLCU

Deniz otobüsleri, sefere başladığı 27 Haziran ile 1 Kasım tarihleri arasında toplam 26 bin 395 kişi taşıdı. 42 yolcu kapasitesi olan deniz otobüsleri yaz boyunca neredeyse tam doluluk oranıyla çalıştı. Yapılan ankette, deniz otobüslerini kullanan yolcuların yüzde 96’sı, hizmetten büyük memnuniyet duyduklarını dile getirdi. Yine anket sonuçlarına göre; deniz otobüslerini tercih edenlerin yüzde 88’i gezi ve turizm amaçlı, yüzde 12’si iş amaçlı kullandı.

SEFER SAATLERİ DEĞİŞTİ

Turizm sezonunun sona ermesi ve kış saati uygulamasına geçilmesiyle deniz otobüslerinin sefer saatleri de değişti. 1 Kasım itibari ile deniz otobüslerinin sefer sayısı karşılıklı iki sefere düşürüldü. Antalya Yat Limanı’ndan hareket saati 09.30– 06.30, Kemer Yat Limanı’ndan hareket saati ise 10.45-17 olarak düzenlendi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle