Hoşgeldiniz  

Dar gelirliye ‘destek kart’

Semih Köken | 10 Eylül 2015 | Antalya Haber A- A+

Alanya Belediyesi tarafından maddi durumu iyi olmayan ailelere üç ayda bir 200 yardım yapılmasına yönelik ‘Destek Kart’ uygulaması başlatıldı.

**

Alanya Belediyesi’nin başlattığı ‘Destek Kart’ projesi kapsamında Vakıfbank ile protokol imzalandı. Belediyede yapılan törene Başkan Adem Murat Yücel, Vakıfbank Alanya Şube Müdürü Nuran Arslan katıldı. İmza töreninden sonra projeyi tanıtan Başkan Yücel, hem ilçe merkezi hem de kırsalda çor şartlarda yaşayan insanlar olduğunu söyledi. Kimsesiz, garip ve yalnız kalmış kişilere sahip çıkmak için projeyi hayata geçirdiklerini aktaran Başkan Yücel, “Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nün ihtiyaç sahibi olduklarını belirlediği ailelerin Destek Kartı’na düzenli olarak yıl boyunca eşit taksitlerle yardım yüklemeleri yapılacak. Bu kart ile tüm gıda, giyim, kırtasiye gibi her türlü ihtiyaç karşılanabilecek” dedi.

‘ALKOL VE SİGARA ALINAMAYACAK’
Yardımların etkin ve daha verimli kullanımı sağlamak için alkol ve tütün gibi ürünlerin alımının engellenerek yardımların farklı amaçlarla kullanımının da önüne geçileceğini vurgulayan Başkan Yücel, ödemelerin banka kartı özelliklerini taşıyan Destek Kart’a yapılacağını ve kart sahiplerinin bu kartla istedikleri marketten ihtiyaç malzemelerini alabileceklerini kaydetti. Maddi durumu iyi olmayan ailelere Destek Kart’la üç ayda bir 200 lira yardım edeceklerini vurgulayan Başkan Yücel, “Destek Kart, bir banka ya da kredi kartı formatında. İlerleyen zamanlarda sistem oturunca bu karttan istifade eden aile sayısını, yatırılan miktarı bütçemize göre artırmayı hedefliyoruz” diye konuştu. (DHA)

5564100f6b1122171d56ab30adf8950c

ae5ae69e01798f3a41e96f4a14dd917a

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle