Hoşgeldiniz  

CUMHURBAŞKANI TELEKONFERANSLA ANTALYA’DA 2 YURT AÇTI

SEMİH KÖKEN | 25 Şubat 2015 | Antalya Haber, Siyaset A- A+

Antalya’daki törene Vali Muammer Türker, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu, İl Emniyet Müdürü Cemil Tonbul, Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay ve çok sayıda davetli katıldı.

ÖZGECAN İCİN GENÇLİK MERKEZİ HATIRLATMASI

Antalya’da 2 yurt açılışı gerçekleştirdiklerini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biliyorsunuz bu yurtlarda öyle kalabalık öğrenci kalmıyor. Bir, iki, üç öğrenci şeklinde, herkesin kendi çalışma dolabı odanın içinde bulunuyor. Bundan dolayı da ayrıca takdire şayan. Bu vesile ile anne ve babalar huzurlu. Tabi Özgecan kızımızın bu başına gelen hadiseden sonra Başbakanımız da Antalya’daydı ve orada bir Gençlik Merkezi’ne de Özgecan Gençlik Merkezi adını verdiler. O vesileyle o da kurulmuş oldu” dedi.

KONUŞMALARI KISA TUTTULAR

TÜRGEV Genel Kurul Üyesi Osman Bozkurt’a seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Osman bey Ankara’dan selamlar sevgiler. Söz sizde, valimiz, belediye başkanımız hepsi oradalar sizleri dinliyorum” dedikten sonra söz alan Osman Bozkurt, “Çok teşekkür ederim sayın Cumhurbaşkanım. Biz Antalya Fatma Aliye Hanım Kız Öğrenci Yurdu’nu açmak üzere buradayız. Burada emeği geçen herkese öğrencilerimiz adına teşekkür ediyoruz. Ben sözü sayın valimize veriyorum” dedi. Ardından konuşan Vali Muammer Türker, şunları söyledi:

“Sayın Cumhurbaşkanım, zatıalinizi ve tüm katılımcıları Antalya’dan sevgi ve saygı ile selamlıyorum. 300 kapasiteli, mülkiyeti Büyükşehir Belediyemize ait olan ve yurda dönüştürülen, işletmek üzere de TÜRGEV’e devredilen yurdumuzun bugün açılışını gerçekleştiriyoruz. Zatıalinizin ifade ettiği gibi Özgecan kardeşimizin adı sayın Başbakanımız tarafından Gençlik Merkezi’ne verildi. Tabelasını asmak sureti ile önümüzdeki günlerde faaliyete geçireceğiz. Ben başta zatıaliniz olmak üzere emeği geçen herkese, TÜRGEV’e Büyükşehir Belediye Başkanlığımıza teşekkürlerimi arzediyorum. Kurdeleyi kesmek üzere emirlerinizi bekliyoruz.”

TÜREL: BELEDİYE EKONOMİK YÜKTEN KURTULDU

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Büyükşehir Belediye Başkanı Türel’in de konuşmasını istemesi üzerine mikrofonu alan Menderes Türel, “Sayın Cumhurbaşkanım, Antalya’dan selamlarımızı, saygılarımızı arz ediyoruz. Gerçekten burada genç kardeşlerimiz, öğrencilerimiz için fevkalade modern, çağdaş bir tesisin açılışında olmaktan büyük şeref duyuyoruz. Burasının TÜRGEV’e devredilmesi ile ilgili, aynı zamanda Büyükşehir Belediyesi olarak da çok önemli bir ekonomik yükten kurtulmuş olduk. O açıdan da TÜRGEV’e de teşekkürü bir borç biliyorum. Tesisimizin hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum” diye konuştu. Daha sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘hayırlı olsun’ sözleri ile konfetiler eşliğinde açılış kurdelesi kesildi. Açılışın ardından halk oyunları gösterisi sunuldu ve yurt gezildi. Antalya’daki diğer yurt ise 100. Yıl Bulvarı üzerinde Dilşat Hatun Kız Öğrenci Yurdu olarak 36 lise öğrencisine hizmet veriyor.

YURDUN GEÇMİŞİ

Büyükşehir Belediyesi’nin, Akdeniz Üniversitesi’ne yakın olan Gülveren Mahallesi’nde hizmete açtığı yurdun temelleri, eski başkan CHP’li Mustafa Akaydın döneminde, 2011 yılı Haziran ayında atıldı. Belediyeler yurt olarak açamadığı için ‘Çocuk ve Gençlik Eğitim ve Sosyal Tesisi’ adıyla hizmet veren 300 öğrenci kapasiteli kız öğrenci yurdunun açılışı, 25 Mayıs 2013 günü CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından yapıldı.

Kent dışından gelen ve ailesinin ekonomik durumu iyi olmayan üniversite öğrencilerinin barınma ihtiyacını karşılamak amacıyla yapılan tesis, 6 milyon liraya mal oldu. 4 ve 2 kişilik odalar şeklinde düzenlenen yurt, ilk kez geçen öğretim yılında öğrenci kabul etti. Yurda ilk yılında öğrenciler, Büyükşehir Belediyesi’nde görevli meslek uzmanlarıyla yapılan mülakat sonrasında alındı. 4 kişilik odalarda kalan öğrenciler ayda 200 lira, 2 kişilik odalarda kalanlar ise 350 lira ödedi.

Yurdun TÜRGEV’e devri, 30 Mart seçimi sonrası Ak Parti’nin çoğunluğu sağladığı Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 8 Ağustos toplantısında alınan bir karara dayanılarak gerçekleşti. Belediye Meclisi, bu kararla Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’e ‘kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları, kamu yararına çalışan dernekler ile ortak hizmet projeleri gerçekleştirmek amacıyla protokol imzalama yetkisi’ verdi.

TÜRGEV’in devraldığı yurda ilk Türk kadın romancı Fatma Aliye Topuz’un adı verildi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle