Hoşgeldiniz  

Çocuk istismarı iddiasına ilk celsede beraat

Semih Köken | 14 Ekim 2015 | Antalya Haber A- A+

ANTALYA’da hastaneye giden komşularının emanet bıraktığı 6 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla yargılanan 55 yaşındaki M.S., yargılandığı davanı ilk duruşmasında beraat etti.

Antalya’da 15 Mayıs akşamı H.A. ile C.A. çifti küçük kızlarını doktora götürecekleri için büyük kızları 6 yaşındaki E.A’yı üst kattaki komşularına bıraktı. Çift, hastanedeki işlemleri bittikten sonra kızlarını komşularından alıp eve döndü. Ertesi gün E.A., akşam ‘dede’ diye hitap ettiği M.S.’nin eliyle kendisini taciz ettiğini söyledi. Bunun üzerine aile, polise gidip şikayette bulundu.

Şikayet üzerine evli ve 2 çocuk babası seramik ustası M.S. hakkında ‘cinsel istismar’ ve ‘Kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma’ suçundan dava açıldı. Antalya 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki davanın ilk duruşmasında ifade veren tutuksuz sanık M.S., E.A.’yı torunu gibi sevdiğini, kendisine ‘dede’ diye hitap ettiğini söyledi. Suçlamaları kabul etmediğini kaydeden M.S., “Olay tarihi olan 15 Mayıs kandildi. Akşam namazını evde kıldıktan sonra yemek yedim ve camiye gittim. İddialar asılsız” dedi.

BABASININ YAKLAŞMASINA İZİN VERMEDİ

E.A.’nın annesi H.A. ise “Hastanede olduğumuz sırada komşumuzun kızı Y.S. telefonla aradı. Kızımızın ağladığını söyledi. İşimizi bitirip hemen geldik ve aldık. Eve gelir gelmez uyudu. Bizimle konuşmak istemedi. Ertesi gün babası oyun oynuyordu. Kızım babasına, ‘bana dokunma’ dedi. ‘Neden’ diye sorunca, ‘Herkes bana dokunuyor’ dedi. M.S.’yi de kastederek ‘dedem de bana dokunuyor, canımı acıttı.Popuma dokundu, sıktı’ diyerek cinsel organını gösterdi. ‘Bunu dedem birkaç kez tekrar etti’ dedi” diye konuştu.

EA.’nin babası C.A. da kızının bu olaydan sonra altını ıslatmaya başladığını, yanında annesi olmadan yatmadığını belirtti.

SANIĞIN GELİNİYLI KIZI TANIKLIK YAPTI

Duruşmada ifade veren sanık M.S.’nin kızı 28 yaşındaki Y.S., babasının eve ağabeyinin akşam camiye gittiğini, babasının E.A. ile hiç yalnız kalmadığını söyledi. Anne ve babasının kendisini hastaneye götürmediği için. E.A.’nın sorun çıkardığını anlatan Y.S., “Biz E.A.’yı öperken dahi ailesinden izin alırdık” dedi.

Olay günü kayınpederinin evinde olduğunu ifade eden 27 yaşındaki İ.S. “E.A. kendisini sevdirmekten hoşlanan bir çocuk değildir. İzin vermedikçe kendisini öpmezdik. Kayınpederime ‘dede’ diyerek sarılırdı. Dikkat çekmek için böyle bir şey yapmış olabilir. Çünkü bize geldiğinde annesini şikayet ederdi. Örneğin ‘annem beni yıkamıyor, bu yüzden pis kokuyorum, beni aç bırakıyor ‘derdi. Böyle bir şey olmadığını biliyorduk. Annesi hastalanmaması için sık yıkamazdı” diye konuştu. İfadelerin ardından mahkeme heyeti tutuksuz sanık M.S.’nin beraatına karar verdi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle