Hoşgeldiniz  

Çin’in en büyük bahçesi EXPO 2016’da

Semih Köken | 04 Aralık 2015 | Antalya Haber, Siyaset A- A+

TÜRKİYE’nin ilk EXPO’suna katılım kararı alan Çin ile EXPO 2016 Antalya arasındaki katılım sözleşmesi Pekin’de imzalandı.

EXPO 2016 Antalya’ya katılım kararı alan Çin, katılım sözleşmesini imzaladı. Pekin’deki imza töreni International Bamboo and Ratton Tower’da yapıldı. Törene Çin Dışişleri, Ekonomi ve Ticaret ve Kalkınma bakanlıkları üst düzey yetkilileri ile Türkiye’nin Pekin Büyükelçiliği’nden yetkililer katıldı. Katılım sözleşmesine Çin Çiçek Birliği Başkanı Jiang Zehui ile EXPO 2016 Antalya Genel Komiseri Büyükelçi Erdoğan Kök imza koydu. Törende konuşan Zehui, Türkiye’nin ilk EXPO’suna büyük önem verdiklerini söyledi. Zehui, “3 bin 150 metrekarelik kalıcı bahçemizle Çin dışındaki bir bahçecilik sergisinde şimdiye kadarki en büyük bahçemizi Antalya’da kuracağız. Bunun Çin-Türk diplomatik ilişkilerinin 45. Yıl dönümü için önemli bir armağan olduğunu düşünüyoruz” dedi.

Kurulacak bahçenin 4 büyük tasarım firması tarafından hazırlanan projeler arasından seçildiğini, ‘Çin Hua Bahçesi’ adı verildiğini belirten Zehui, “Dünya soyut kültürel mirası olan Suzhou bahçesi referans alınarak kurulacak bahçede modern çiçekçilik ve ekolojik medeniyette Çin’in artan başarısı, tarihi ve zengin çiçekçilik kültürü sergilenecek” dedi.

 

EXPO 2016 Antalya Genel Komiseri Büyükelçi Erdoğan Kök de “Türkiye ve Çin dost bir ülke. Bu katılımdan onur duyduk” dedi. İki ülkenin heyetleri imza töreninin ardından aile fotoğrafı çektirdi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle