Hoşgeldiniz  

Çin Heyetinden Büyükşehir’i ziyaret

Semih Köken | 06 Kasım 2015 | Antalya Haber A- A+

 ‘Antalya G20’yi hak ediyor’

 G20 Zirvesi için Antalya’da bulunan Hangzhou Belediyesi Komitesi Genel Sekreteri Zhao Yide Başkanlığındaki Çin heyeti, Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti.  Zhao Yide, “Yapılan çalışmalardan çok etkilendik. Antalya G20’ye ev sahipliği yapmayı hak eden bir şehir” dedi.

 G20 Zirvesi kapsamında yapılan belediye çalışmaları hakkında bilgi almak üzere Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret eden Çin heyetini Başkan Vekili Esat Göyük karşıladı. Başkanlık makamında gerçekleştirilen görüşmede Çin heyetinin yaptığı ziyaretten memnuniyet duyduklarını dile getiren Göyük, “Biz Türk milleti olarak çok misafirperveriz. Antalya’ya gelecek bütün misafirleri en iyi şekilde ağırlayacağız” dedi. Göyük, G20 Zirvesi’ni çok önemsediklerini belirterek, “Bu konuda bizim bilgi ve tecrübelerimizden faydalanmak isteyen herkesle tecrübelerimiz paylaşırız. Bundan memnuniyet duyarız” diye konuştu.

BASINA EV SAHİPLİĞİ

Göyük, Büyükşehir Belediyesi olarak G20 Zirvesi kapsamında yapılan çalışmalar hakkında şu bilgileri verdi: “Yaklaşık 1 yıldır ciddi hazırlık yapıyoruz. Yol, köprü, kavşak yapımı ve peyzaj çalışmaları ilgili çok ciddi çalışmalar gerçekleştirdik. Bunun dışında G20 Zirvesi için gerek Cumhurbaşkanlığı gerek Başbakanlık gerekse de ilgili Bakanlıklar tarafından bütün tedbirler alındı.”

ANTALYA DÜNYANIN EN GÜZEL YERİ

Antalya’ya ilk defa geldiklerini ve Antalya’yı çok beğendiklerini söyleyen Hangzhou Belediyesi Komitesi Genel Sekreteri Zhao Yide, “Dünyanın en güzel yerlerinden biri dedi” dedi. Zhao Yide, “G20 Zirvesi için neden Antalya’nın tercih edildiğini burayı gezince çalışmalar hakkında bilgi alınca anladım. Burada yapılan çalışmaları inceledik ve çok etkilendik. Antalya G20 zirvesi için ev sahipliği yapmayı hak eden bir şehir” ifadelerini kullandı.

G20 ZİRVESİNE EV SAHİPLİĞİ İÇİN BAŞVURDUK

G20 Zirvesi’ne gelecek yıl Çin’in ev sahipliği yapacağını kaydeden Zhao Yide, “ Biz de belediye olarak ev sahipliği yapmak için başvurumuzu yaptık. Seneye biz ev sahipliği yaparsak çok mutlu olacağız. Bu nedenle tecrübelerinizden faydalanmak ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi almak istedik. Verdiğiniz bilgiler bizi çok memnun etti. Çalışmalarınızdan da oldukça etkilendik” şeklinde konuştu.

 

Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Esat Göyük ve Hangzhou Belediyesi Komitesi Genel Sekreteri Zhao Yide ziyaret sonunda karşılıklı hediye takdiminde bulundu.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle