Hoşgeldiniz  

Çiftçinin Kanayan Yarası; Bayısı Deresi

Semih Köken | 25 Eylül 2021 | Antalya Haber A- A+

Çiftçinin Kanayan Yarası; Bayısı Deresi

 

Kumluca’da, 4 Mahalleyi etkileyerek sel baskınlarına sebep olan Batısı Deresi köprüsü, kurumların sorumluluğu karşıya atma takdiği yüzünden, üreticiler mağdur oluyor. Gelen sel yüzünden tıkanan köprü nedeniyle, taşkınlar meydana geliyor.

Kumluca İlçesi’ne bağlı Hacıveliler, Salur, Çayiçi ve Yeni Kışla Mahallelerini, İlçeye bağlayan yol üzerinde bulunan köprünün, ihtiyaca cevap verememesi yüzünden, Hacıveliler, Hızırkahya, Sarıcasu ve Kavak Mahallelerinde bulunan çiftçiler, bu durumdan olumsuz etkileniyor.

Top Çevirmece Oynanıyor
Sel sularının Bayısı Deresi üzerinden getirdiği atıklar, yol üstündeki köprüyü kapatıyor. Köprünün ağzının kapanması nedeniyle, sel sularının köprü gerisinde birikmesi sonucu derede oluşan taşkın, portakal bahçelerine, seralara ve iş yerlerine zarar veriyor.

Vatandaşlar; “Derenin içi kargılıklarla dolu, temizlik yapılmadı. Sel taştığı zaman bahçelerin, işyerlerinin ve seraların içi kargılarla doluyor. Tüm bu yerler, sel sularının altında kalıyor. Bahçelerin ve seraların içi, kargı atıklarıyla doluyor” dediler.

KÖPRÜ, ORTADAKİ AYAK YÜZÜNDEN KAPANIYOR.
Köprünün Hacıveliler yönündeki ayağının altında, obruk şeklinde büyük bir boşluk oluştuğu, her an çökme tehlikesinin bulunduğu, köprü üzerinden geçebilecek ağır tonajlı bir kamyonun, oluşabiecek göçük yüzünden kazaların yaşanabileceğini belirten Çiftçi Süleyman Aldemir; “Bu köprü 35 – 40 yıldan beri taşkın yapıyor. Hacıveliler’e bağlı, Konakyanı Mevkii girişindeki bu köprünün, gelişen şartlara ayak uyduramamasından dolayı çok zarar görüyoruz. Kaç defa müracaat ettik yapılmadı. Bizi mağdur eden köprünün ortasındaki ayaktır. Bu ayak olmasa, atıklar köprünün girişini kapatmaz. Bu köprünün, yeniden geniş bir şekilde ayaksız halde yapılması lâzım. Dere temizliği yapıldığı zamanlarda da, dere içindeki kargılar sökülünce, derenin içine bırakılıyor. Yağmurlar yağdığı zaman, sel suları kargıları getirip, köprünün ağzını kapatıyor. Bayısı deresinde oluşan sel suları, bu köprünün altından geçiyor” dedi.
40 Yıllık Sorun Çözüm Bekliyor
Söz konusu köprü yapımının, görev olarak Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluk bölgesinde olduğu ve kış gelmeden, bu soruna bir an önce çözüm getirilmesi gerektiği belirtiliyor.
Mehmet ALPTEKİN / KUMLUCA

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle