Hoşgeldiniz  

CHP’den AK Parti’ye Geçen Meclis Üyesi, Rüşvetten Disipline Sevk Edildi

Semih Köken | 20 Ağustos 2015 | Antalya Haber A- A+

Antalya‘da yerel seçimin hemen sonrasında CHP’den istifa ederek Ak Parti’ye geçenMuratpaşa ve Büyükşehir belediye meclis üyesi Ercan Merthatun, şikayet üzerine rüşvet iddiaları nedeniyle Ak Parti İl Yönetimi tarafından disipline sevk edildi. Disiplin Kurulu, şikayetçi taraflar ve Merthatun’un ifadelerini aldı.

Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi’nde 30 Mart yerel seçiminden sonra meclis üye sayısı CHP ve MHP‘nin toplam üye sayısının altında olan Ak Parti, CHP ve MHP‘den transferlerle meclisteki sandalye sayısında çoğunluğu yakaladı. Bu transferlerden biri de yerel seçimlerde CHP’den Muratpaşa ve Büyükşehir belediye meclis üyeliğine seçilen Ercan Merthatun oldu. CHP’den istifa ederek Ak Parti’ye geçen Ercan Merthatun, düzenlenen bir törenle yaklaşık 20 kişiyle birlikte Ak Parti’ye katıldı. Merthatun’un rozeti ise Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Ak PartiliMenderes Türel tarafından takıldı.

HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Ak Parti’ye geçişi nedeniyle CHP saflarından büyük tepki gösterilen Ercan Merthatun hakkında, yeni partisi Ak Parti’de rüşvet iddialarıyla ilgili soruşturma başlatıldı. Merthatun hakkında parti içinde başlatılan disiplin soruşturmasına ilişkin bilgi veren Ak Parti İl Başkanı Rıza Sümer, Merthatun hakkında kendilerine 2 ayrı şikayet geldiğini, il yönetimi olarak bu şikayetler üzerine yaptıkları değerlendirmede İl Disiplin Kurulu’na sevkini kararlaştırdıklarını söyledi.

ŞİKAYETLERİN İÇERİĞİ HAKKINDA BİLGİ VERMEDİ

Şikayetlerin içeriği hakkında bilgi vermeyen Rıza Sümer, Disiplin Kurulu tarafından hem şikayetçi tarafların hem de Ercan Merthatun’un ifade ve savunmalarına başvurulduğunu belirterek, “Disiplin soruşturmaları mahkemedeki yargılama usullerine göre heyet tarafından yürütülüyor ve karar veriliyor. Çıkacak sonuç kamuoyuyla paylaşılacak. Soruşturmamız bitsin, zaten her şey paylaşılacak. Fazla sürmeyecek” dedi.

Ak Parti’de yaklaşık 14 aydır belediye meclis üyesi olarak siyaset yapan ve ticaretle de uğraşan Ercan Merthatun hakkında yürütülen soruşturmanın içeriğine ilişkin ise rüşvet iddiaları ortaya atıldı. Merthatun’un soruşturma neticesinde ihraç edilebileceği ileri sürüldü. – Antalya

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle