Hoşgeldiniz  

Çetin Osman Budak’a veda töreni

SEMİH KÖKEN | 17 Şubat 2015 | Antalya Haber, Siyaset A- A+

CHP’den Milletvekili Aday Adayı olan Çetin Osman Budak için  ATSO’da bir veda töreni düzenlendi. Eski Başkanı Çetin Osman Budak, düzenlediği törenle Antalyalı iş adamlarına veda etti. Budak, törende yaptığı konuşmada siyasetteki şiddet diline dikkat çekerek; ‘Siyasetin dili toplumu tahrik eder. Özgecan’ı, bir canı kaybettik. Bugün geldiğimiz nokta da bu şiddet dilinin bunda mutlaka etkisi olduğunu düşünüyorum. Toplumda ahlak zafiyeti bir noktaya giderse, insanlar birbirine güvenmezse toplum ters bir çizgiyle ayrıştırılırca daha çok can yanar’ dedi.

Dilimi bozmadan siyasetin yapılabileceğini göstereceğim diyen Budak, “Hakaret etmeden, insana saygı gösteren, geleneklerine değerlerine sahip çıkan, ahlak kurallarına hâkim olan, kardeşi kardeşe vurdurtmayan, kol kola girip birlik beraberlikle hem kendimi hem Türkiye’yi yukarıya taşıyabilecek çalışmaların içinde olacağım” dedi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Eski Başkan Yardımcısı, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Eski Başkanı Çetin Osman Budak, 2015 seçimlerinde milletvekili adayı olmak üzere görevinden istifa etmiş ve CHP’den milletvekili aday adaylığını açıklamıştı. İstifanın ardından Başkan Budak ATSO hizmet binasında ATSO Meclis Başkanı İzzet Bayar, İsparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır, ATSO üyeleri ve davetlilerin katılımıyla gerçekleştirilen törende Antalyalı iş adamlarına veda etti.

TÜRKİYE’YE COK İYİ HİZMETLER YAPACAKTIR

ATSO yeni Başkanı Davut Çetin “Başkanımız birçok projeye imza atmıştır. Daime dürüstlülüğü ve konulara hâkimiyetliğiyle bilinir. Çetin Osman Budak’ın buradan ayrılması bizim için bir kayıp. Antalya’ya ve bizlere yardımcı olmak için siyasete girdi. Söylenecek çok söz var. Ben öncelikle dostuma başarılar diliyorum. Antalya’ya verdiği hizmetten dolayı çok teşekkür ediyorum. İnanıyorum ki bilgi deneyimiyle en iyi şekilde görevini yerine getirecektir. Fırsat verildiğinde Türkiye’ye çok iyi hizmetler yapacaktır. Başkanım yolunuz açık olsun” dedi.

ANTALYA’DA DİYOLOG EKSİĞİ VAR

Buradaki ilk çalışmam 2009 senesinde dört yılı planlamak oldu. Ne yapabiliriz Antalya’ya nasıl katkımız olur. Klasik bir oda olmayalım. Ne eksiğimiz var dedik diyen Budak, “Çok açık söylüyorum diyalog eksiğimiz var. Simdi var mı var. Diyalog üzerine iki yıl çalıştık. İnsanlar kurumlar birbiriyle konuşmalı. İki yıl bunun için çalıştık. Kaleiçi’yle başladık. Yerel yönetimlerle STK odalarla konuşarak büyük bir aile olduk. Ve sonra STK ve meslek odalarla bir kanaat önderi olduk. Antalya’da yanlış giden işlere de dur diyebildik. Bunun sayesinde oldu. Diyalogun arkasından marka dedik. Ürettiğimiz çok önemli ürünler var. Tarımda, turizmde. Markaya yüklendik. Hep birlikte yaptık. Su anda sonuç almaya başladık. Yeterli mi değil. Sonsuz bu. Çalışmaya devam” dedi.

‘SİYASETİN DİLİ TOPLUMU TAHRİK EDER’

Özellikle Türkiye’de STK üzerinde çok ciddi baskı olduğuna değinen Budak, “Bunu hep söyledim. Biz bağırıyoruz, sesimizi çıkarıyoruz. Niçin ekonomi gündemde değil? Hep bunu söyledim ve tekrarladım. Ekonomiyle ilgili gerçekten Türkiye’de hiçbir şey gündem olmadı. Ama başka şeyler gündem oldu. Türkiye’de başka neler gündem oldu? Kötü bir dil gündem oldu. Siyasette kötü bir dil hakim oldu. Siyasetin dili topluma yansır. Siyasetin dili toplumu tahrik eder. Siyasi dil uzlaşmadan, birlikten yana olmalıdır. İşte görüyorsunuz Özgecan’ı bir canı kaybettik. Bugüne kadar çok can kaybettik ki özellikle kadınlarda. Bugün geldiğimiz nokta da bu şiddet dilinin bunda mutlaka etkisi olduğunu düşünüyorum. Bu şiddet dili artık terk edilmeli. Toplumda ahlak safiyeti bir noktaya giderse insanlar birbirine güvenmezse toplum ters bir çizgiyle ayrıştırılırsa daha çok can yanar” açıklamasıyla siyaset yolculuğuna çıktığını belirti.

KARDEŞİ KARDEŞE VURDURTMAYAN SİYASET

Artık bundan sonra benim anladığım siyaset’i ömür boyunca yapmaya devam edeceğim diyen Ve toplum için yapacağım diyen Budak, “dilimi bozmadan siyasetin yapılabileceğini göstereceğim. Benim hakaret etmeden insana saygı gösteren geleneklerine değerlerine sahip çıkan ahlak kurallarına hâkim olan kardeşi kardeşe vurdurtmayan, kol kola girip birlik beraberlikle hem kendimi hem Türkiye’yi yukarıya taşıyabilecek çalışmaların içinde olacağım. Bunun dışında bir şey yapılmamalı zaten. Her şeyden önce kenetlenmeye ihtiyacımız var. Türkiye’nin sulh, nezaket diline ihtiyacı var. Ben bu dili koruyacağım. Örnek olmaya gayret edeceğim” dedi.

‘KOLTUKLAR O KADAR DA ÖNEMLİ DEĞİL’

Budak, “15 koltuktan ayrılmaya imza attım. Yani bu koltuklar o kadar da önemli değilmiş. Önemli olanın hizmet olduğunu hizmet etmeye devam edeceğim. Koltuklarına sıkı sıkı yapışanlara da buradan bu mesaj olsun. Tabi yanlış anlaşılma olmasın. Bununda bir süresi olmalı. Çünkü bizim odalarda var. Elli yıldır görev yapan ağabeylerim var. Elli yıldır koltukta oturan ağabeylerim var. Gençlere bırakın artık. Gençler bizden çok daha iyiler” sözleriyle koltukların bir öneminin olmadığını belirti.

DEMOKRASİYE VURGU

Budak, “Demokrasiye tekrar vurgu yapmak istiyorum. Türk yatırımcılara ülkesine yatırım yapmıyor. Yatırımcılar gidiyor. Buradakiler AVM ve rezidans yatırımı yapıyor. Üretime yatırım yapmıyor. Türkiye’de şartlar iyi olmazsa yatırım gelmez. Bu yüzden ekonomiyi bilenlere bırakmalılar. Siyasi söylemler ekonomi üzerinde olumsuz etkilere neden olabiliyor. Demek ki demokrasiyi güçlendirmeliyiz. Su anda meslek odalarımızın yetkileri ellerinden alınıyor. Kaynakları kurutulmaya çalışılıyor. STK’ın yetersiz olduğu ülkelerde bizim bugünkü yaşadığım şeyle yaşanıyor. STK’ın geliştiği ülkeler kuzey Avrupa ülkeleri ve Amerika’dır. Bu ülkelerde gelir seviyeleri yüksek, sosyal adalet gelişmiştir. Eğer yoksulluk varsa huzur yoktur” sözleriyle demokrasiye verdiği önemi ifade etti. İsparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü Başdeğirmen’ de Budak’ın milletvekili olması halinde Antalya’ya çok fayda sağlayacağını inancında olduğunu ifade etti. Başdeğirmen, iş adamlarının bir şeyler başarabilmesi için siyasilerle barışık olması gerektiğini de sözlerine ekledi. Tören, Çetin Osman Budak’a yelkenli tablo hediye edilmesi ve toplu fotoğrafın ardından sona erdi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle