Hoşgeldiniz  

Çavuşoğlu, hal esnafını ziyaret etti

Semih Köken | 29 Ekim 2015 | Antalya Haber A- A+

Antalya Toptancı Hali’ni sabahın ilk ışığında ziyaret eden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu, İşin ağırlığına ve riskine göre asgari ücretin farklı olacağını, masa başında çalışanla halde sandık taşıyanın aynı olmayacağını söyledi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Adayı Mevlüt Çavuşoğlu, Kepez ilçesinde Yeni Hal Camisi’ndeki sabah namazının ardından, Antalya Yaş Sebze ve Meyve Toptancı Hali’ne geçti. Haldeki esnafı ziyaret ederek, istek ve sorunlarını dinleyen Çavuşoğlu, esnafın varilde yaktığı ateşte bir süre ısındı. Hal esnafı Çavuşoğlu’na, meyve ve aşure ikram etti. Halde esnafla kahvaltı yapan Çavuşoğlu, yaptığı konuşmada, bu sene çiftçinin daha fazla üreteceğini ve daha fazla para kazanacağını söyledi.

İhracata yönelik desteklerin devam edeceğini belirten Çavuşoğlu, “Çiftçilerimize yönelik desteklerimiz de devam edecek. Bugüne kadar verdiğimiz desteklerin yanına ilave destekler olacak” dedi. Farklı alanlarda önemli desteklerinin olacağını vurgulayan Çavuşoğlu, şunları kaydetti: “İhracata yönelik desteklerimiz devam edecek. Çiftçilerimize yönelik desteklerimiz de devam edecek. Bugüne kadar verdiğimiz desteklerin yanına ilave desteklerimiz olacak. Bazı girdilerdeki maliyeti düşürmek için yemde ve gübrede KDV’yi sıfırlıyoruz. Yine seralara yönelik desteklerimiz artarak devam edecek. Elektrik ücretini, ticari tarifeden sulama suyu tarifesine düşürüyoruz. Sigorta kapsamını genişletiyoruz ki çiftçilerimiz tüm ürünlerini sigorta ettirebilsin. Hasar olduğu zaman da sigorta hepsini karşılayabilsin”

ASGARİ ÜCRET 1300 LİRA OLACAK

Toplumun her kesimine desteklerinin olduğunu belirten Çavuşoğlu, çiftçiye de önemli desteklerin artarak devam edeceğini vurguladı. Asgari ücreti de artırarak, bin 300 liraya çıkardıklarının altını çizen Çavuşoğlu, “İşin ağırlığına ve riskine göre asgari ücrette de farklılıklar olacak. Ağır işlerde çalışan kardeşlerimizin aldığı ücret daha fazla olmalı, masa başında çalışanla burada halde sandık taşıyan bir olmamalı. olmayacak” diye konuştu.

Çavuşoğlu, Ankara’da her zaman çiftçinin hakkını savunduklarını ifade ederek, “Ben de çiftçi çocuğuyum. Koyun, keçi var, hala yaylaya göçüyoruz. Seralarda fiyatlar düşük olduğu zaman babamdan fırça yiyoruz. Bu bizim özümüzdür, nereden geldiğimizi unutmayız. Biz çiftçi kardeşlerimizle her zaman birlikte çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

 

1 2 3

 

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle