Hoşgeldiniz  

Can kurtaracak eğitim

SEMİH KÖKEN | 09 Eylül 2014 | Antalya Haber A- A+

deniz otobusu can sali egitimi (4) deniz otobusu can sali egitimi (1) deniz otobusu can sali egitimi (2) deniz otobusu can sali egitimi (3) 5 yıl boyunca çürümeye terk edilen, Menderes Türel’in yeniden göreve gelmesinin ardından esaretten kurtararak sefere çıkardığı deniz otobüsleri tam kapasite çalışmaya devam ediyor. Sefere çıktığı 27 Haziran tarihinden bu yana Antalya- Kemer arasında yaklaşık 19 bin kişiyi taşıyan deniz otobüslerinden vatandaşlar da çok memnun. Yapılan anketlerde, yolcuların yüzde 96’sının verilen hizmetten ve personelden büyük memnuniyet duyduğu belirlendi.

UYGULAMALI GÖSTERİLDİ

Antalya-Kemer arasında günde karşılıklı 4 sefer yapan deniz otobüslerinde can güvenliğine de büyük önem veriliyor. Deniz otobüsü mürettebatı verilen eğitimlerle acil durumlara hazırlıklı hale getiriliyor. Büyükşehir Belediyesi Deniz Otobüsü mürettebatına Kaptan Burak Taflı tarafından acil durumda gemiyi terk ve can salı eğitimi verildi. Kaleiçi Yat Limanı’nda verilen eğitimde her bir deniz otobüsünde 4’er adet bulunan 12 kişilik can salından birisi açılarak, mürettebata acil durumlarda personelin ve yolcuların tahliyesi uygulamalı olarak gösterildi. Acil durum senaryosu gereği, önce can yelekleri giyildi, ardından can salı açılarak suya atıldı. Yolcular tahliye edildikten sonra arama kurtarma için işaret fişekleri atılarak, radar reflektörü kuruldu.

ACİL DURUMLAR İÇİN HAZIR

Kaptan Burak Taflı eğitimle ilgili şu bilgileri verdi: “Çok kötü hava koşullarında ya da diğer acil durumlarda mürettebatın profesyonel biçimde yolcuları tahliye etmesine yönelik bir eğitim yaptık. Can sallarının nasıl açılacağını ve kullanılacağını, içinde bulunan ekipmanları personel arkadaşlarımıza uygulamalı olarak gösterdik. Teknelerde bulunan can sallarının düzenli olarak kontrol ve bakımları yapıyoruz. Her an acil durumlarda kullanılabilecek şekilde hazır bulunduruyoruz” diye konuştu.

CAN SALI NEDİR?

Can salları gemilerde acil durum sonucu gemiyi terk maksadı ile kullanılan motorsuz yüzer araçlardır. Can salları basınca bağlı otomatik açma mekanizmaları sayesinde 2 metre suyun altında kendini şişirip su yüzeyine çıkabiliyor. Bir deniz otobüsünde 4 adet 12 kişilik can salı bulunuyor. Can salı içerisinde kürekler, kapasitesi kadar ilkyardım malzemesi, gıda, su, olta, işaret fişekleri, radar reflektörü ve hayatta kalabilme imkanı sunan çeşitli ekipmanlar bulunuyor.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle