Hoşgeldiniz  

Büyükşehir’den mutlu aileler, mutlu nesiller

Semih Köken | 18 Ağustos 2015 | Antalya Haber A- A+

Büyükşehir Belediyesi Serik Aile Eğitim ve Engelli Dayanışma Merkezi açıldığı günden bu yana yoğun ilgi görüyor. Merkez, aile ve bireylere sorunlarıyla baş etmeyi öğretirken, mutlu aileler ve mutlu nesiller yetiştirilmesine vesile oluyor. Merkezde engelli bireyler için de her türlü hizmet veriliyor.

 

 

Antalya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Serik Aile Eğitim ve Sosyal Hizmetler Merkezi hizmetlerine aralıksız devam ediyor. 6 Nisan 2015 tarihinde Kadriye Büyükşehir Hizmet Binası’nda açılan Serik Aile Eğitim ve Engelli Dayanışma Merkezi’nden şuana kadar15 kişi engelsiz ulaşım aracı hizmeti, 27 kişi engelsiz ulaşım hizmeti, 18 kişi engelli danışma desteği, 28 kişi de psikolojik danışmanlık desteği aldı. Merkez mahalle muhtarlarından gelen istekler doğrultusunda tekerlekli sandalye yardımında da bulunuyor.

REHBERLİK VE DANIŞMANLIK HİZMETİ

Kuruluş ve hizmet amaçları konusunda bilgi veren birim yetkilileri ailenin ilişki sorunları ve iletişim çatışmaları noktasında desteklendiğini ve aile üyelerinin sağlıklı gelişimlerinin güçlendirildiğini belirtti. Öte yandan,  hizmetleri arasında etkili ve sağlıklı çocuk yetiştirme, bilgi ve becerilerinin arttırılması konularının da yer aldığını belirten yetkililer, çocuk ve gençlerin sosyo- kültürel ve eğitim alanında desteklenmesini sağlamak, sınav kaygılarının giderilmesine destek olmak olduğunu belirtti. Öğrencilerin eğitim eksiklerinin giderilmesi ve okul başarısının arttırılması konularında da gereken desteğin sağlandığını vurgulayan yetkililer, öğrencilere bir üst okula geçişlerde rehberlik ve danışmanlık yapılmasına da katkıda bulunuyor.

SORUNLARLA BAŞ ETMEYİ ÖĞRETİYOR

Bireylerin, karşılaştıkları sorunlarla baş etme becerilerinin ve sorun çözme yeteneklerinin arttırılması, geliştirilmesi ve potansiyellerinin güçlendirilmesi, aile iş yaşamında, sosyal yaşamda karşılaştıkları ilişki ve iletişim sorunları konusunda bilgi ve becerilerinin arttırılması da merkezin hizmetleri arasında yer alıyor. Ayrıca, psiko-sosyal kökenli sağlık sorunları karşısında uygun kuruluşlara yönlendirilmesi ve danışmanlık verilmesi, ayrıca, engelli bireylerin, hakları ve alabilecekleri hizmetler konusunda bilgilendirilme hizmetleri de veriliyor.serik sosyal hizmetler (5) serik sosyal hizmetler (1) serik sosyal hizmetler (2) serik sosyal hizmetler (3)

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle