Hoşgeldiniz  

Büyükşehir’den kardeş şehre öğrenci yurdu

Semih Köken | 12 Mart 2016 | Antalya Haber A- A+

Büyükşehir’den kardeş şehre öğrenci yurdu

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi tarafından kardeş şehri Mostar’a yapılacak öğrenci yurdunun temeli atıldı.

Karagöz Bey Medresesi’nde düzenlenen törene, Türkiye’nin Saraybosna Büyükelçisi Cihad Erginay, Dzemal Bijedic Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sead Pasic, Bosna Hersek Federasyonu Başkan Yardımcısı Melika Mahmutbegovic, Bosna Hersek Federasyonu Eğitim ve Bilim Bakanı Elvira Dilberovic, Türkiye’nin Mostar Başkonsolosu Ayşe Selcan Şanlı, Mostar Müftüsü Salem Dedovic, Türk kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, bakanlar, milletvekilleri, akademisyenler katıldı.

MOSTAR GÖNÜLLERİ BİRLEŞTİRİYOR

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, öğrenci yurdunun Antalyalıların, Mostarlılara hediyesi olduğunu dile getirdi. Aleksa Santiç’in ‘Mostar güneşi insanın kalbini ısıtıyor, Mostar Köprüsü gönülleri birleştiriyor’ sözlerini hatırlatan Başkan Türel “Bosna Hersek ve Mostar ile kardeşliğimiz resmi veya diplomatik bir kardeşlik değildir, bir gönül kardeşliğidir” dedi.

 

ANTALYA HALKININ MOSTARA HEDİYESİ

“Mostar gibi tarihi kültür başkentinde sevgi, hoşgörü, barış ve kardeşlik çiçekleri açmalıdır ve dünyaya örnek olmalıdır” diyen Türel, “Mostar’ın gençlerine, Antalya’dan bir hediye ile geldim. Dzemal Bijedic Üniversitesi Gençlik Merkezi, Antalya halkının Mostar’a hediyesi, Mostar’a sevgimizin, kardeşliğimizin nişanesi olacaktır” dedi. Yurt yapımı kararının belediye meclisinden bütün partilerin desteğiyle geçtiğini anlatan Başkan Menderes Türel, bu durumun Antalya halkının kardeş Mostar halkına sevgisinin güçlü bir ifadesi olduğunu dile getirdi.

Konuşmaların ardından üzerinde ‘Dzemal Bijedic Üniversitesi Öğrenci Yurdu Antalya’nın Hediyesi’ yazılı temel taşı, dualar eşliğinde yurdun inşa edileceği alana yerleştirildi.

BAKİR İZZETBEGOVİÇ İLE GÖRÜŞTÜ

Başkan Türel temel atma töreni için gittiği Bosna Hersek’te Devlet Başkanlığı Konseyi’nin Boşnak Üyesi Bakir İzetbegoviç ile de bir araya geldi. Bosna Hersek’in Kurucu Cumhurbaşkanı Bilge Kral Aliya İzzetbegoviç’in mezarını da ziyaret eden Türel, Türkiye’nin Saraybosna Büyükelçisi Cihad Erginay’a da nezaket ziyaretinde bulundu.c74af516a31a0fc238c6034d5c337e1c c77e4356c2c1010dbdf9e3b42323908d f6d443810a9692cbddaaed02f112d507

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle