Hoşgeldiniz  

Büyükşehir’den Fırınlara Sıkı Denetim

SEMİH KÖKEN | 11 Temmuz 2014 | Antalya Haber A- A+

 

fırın denetimi (5) fırın denetimi (1) fırın denetimi (2) fırın denetimi (3) fırın denetimi (4)

 

Büyükşehir Belediyesi, Antalya’da faaliyet gösteren fırınlara yönelik denetimlerini sıklaştırdı. Ekipler, halk sağlığını ihlal eden fırınları uyararak, gerekli tedbirleri almasını istedi.

 

Antalya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı, Ramazan Ayı nedeniyle fırınlar üzerindeki denetimlerini sıklaştırdı. Zabıta ekipleri, ruhsat çalışma izinleri, kayıt belgeleri, hijyen, teknik ve hijyen şartları, yüzey temizliği, çöp kovaları, haşere mücadelesi ve gıda saklama konularında fırınları denetledi. Ekmek gramlarını da kontrol eden zabıta ekipleri, halk sağlığını ihlal eden fırınları uyardı.

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanı Uğurcan Ecemiş, vatandaşların sağlıklı gıda tüketmesi noktasında denetimlerin sürdüğünü belirterek şunları söyledi: “Ramazan ayı dolayısıyla denetimlerimizi artırdık. Fırınlarda gördüğümüz eksiklikleri tespit ediyor ve fırın sahiplerini uyarıyoruz. Ruhsat yönünden sorunlu olanları ilçe belediyelerine, teknik ve hijyenik yönden eksikliği bulunanları ise Tarım İl Müdürlüğü’ne bildiriyoruz. Fırınların hemen ardından, şeker, lokum, tatlı ve tahin üretim yerlerini de titizlikle denetleyeceğiz. Zabıta Şube Müdürü’nün başkanlık ettiği denetim ekiplerimizde Ruhsat Müdürlüğü elemanları ile gıda mühendisleri bulunuyor. Ekiplerimiz 24 saat esasına göre çalışmaktadır. Denetim sonuçlarıyla ilgili denetimler tamamlandığında halkımızı bilgilendirmek amacıyla açıklama yapacağız.”

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle