Hoşgeldiniz  

Büyükşehir’den ‘Engelsiz Tatil’

SEMİH KÖKEN | 16 Eylül 2014 | Antalya Haber A- A+

 

 

 

engelsiz tatil projesi (7) engelsiz tatil projesi (1) engelsiz tatil projesi (3) engelsiz tatil projesi (4) engelsiz tatil projesi (5) engelsiz tatil projesi (6)

Büyükşehir Belediyesi, ‘Engelsiz Tatil’ projesiyle Antalya’nın batı ve doğu ilçelerinde yaşayan engelli bireyleri aileleriyle misafir etti. Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nda bağlı Engelli Rehabilitasyon Merkezi Sosyal Tesisleri’nde konaklayan engelli bireyler ve ailelerin bir çoğu ilk kez tatile çıkmanın sevincini yaşadı. Sosyal hizmet uzmanları gözetiminde 3 gün boyunca Antalya’nın tarihi ve turistlik mekanları gezen engelli bireyler unutulmaz bir tatil yaşadı.

DENİZE GİRİP, AKVARYUMU GEZDİLER

Engelli bireyler ilk olarak Minicity’i ziyaret etti. Türkiye’nin tarihi ve turistlik yapılarının minyatürlerini yerlerini gezen engelli bireyler kısa bir Türkiye turu yaptı. Daha sonra Akvaryum’a götürülen engelli bireyler, su dünyasına hayran kaldı. Antalya’nın dünyaca ünlü Konyaaltı Plajı’nda özel olarak hazırlanan Engelliler Plajı’nda denize giren engelli bireyler bol bol yüzdü. Bowling oynayan, lunaparkta eğlenen engelliler, yunus gösterisini izledi. Kepez Kent Ormanı Seyir Terası’ndan Antalya manzarasını izleyen engelli bireyler ve aileleri, Düden Şelalesi’ni, Kaleiçi ve şehir merkezini gezdi. 3 günlük tatillerinin sonunda sinemaya götürülen engelli bireyler mutlu bir şekilde Antalya’dan ayrıldı.

AİLELER ÇOK MUTLU

‘Engelsiz Tatil’ projesi ile Antalya’yı gezme fırsatı bulan ailelerden Mehmet Yılmaz, “Bize bu tatili hediye edenlere teşekkür ediyorum. Her zaman buraları görme fırsatımız olmuyor. Engelli bireyimiz olduğu için tatile çıkma şansımız da olmuyordu. İlk kez ailecek çok güzel bir tatil geçirdik” dedi.

Recep Güzeloğlu ise tatilin kendilerini çok mutlu ettiğini Antalya’nın hiç görmedikleri çok güzel yerlerini gördüklerini belirterek, Büyükşehir Belediye Başkan Menderes Türel’e teşekkür etti.

Cihan Hancı ise “Tatil hayallerimizi gerçeğe dönüştüren Büyükşehir Belediyesi’ne ne kadar teşekkür etsek az. Antalya’yı gezme imkanı bulduğumuz için çok mutluyuz” dedi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle