Hoşgeldiniz  

Büyükşehir’den Bayram Denetimi

SEMİH KÖKEN | 24 Temmuz 2014 | Antalya Haber A- A+

Zabıta bayram denetimi (1) Zabıta bayram denetimi (2) Zabıta bayram denetimi

Büyükşehir Belediyesi, Ramazan Bayramı öncesinde halkın huzur ve güven içinde alışveriş yapabilmeleri için özellikle tatlı, pasta ve börek imalathaneleri olmak üzere gıda üreten ve satan işyerlerinde denetimlerini yoğunlaştırdı.

 

Antalya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı’na bağlı Denetim ve Ruhsat Şube Müdürlüğü ve Zabıta ekipleri, turizmin yoğun olarak yaşandığı plajlardaki işletmeleri denetledi. Ekipler denetimlerde halka sunulan gıdaların sıcak hava nedeni ile bozulmasının önüne geçilmesi için soğuk zincirin sağlanması dikkat edilmesi konusunda işletmeleri uyardı. Gıdaların tüketim tarihleri ve hazırlanma ortamlarını inceleyen ekipler, gıdaların tüketime uygun olup olmadığını gıda mühendisleri eşliğinde kontrol etti.

HİJYEN KURALLARINA HERKES UYMALI

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanı Uğurcan Ecemiş, bayram telaşını fırsat bilip, sağlık yönünden zararlı gıdaların piyasaya sürülmesini önlemek için ekiplerin denetimlerini yoğunlaştırdığını belirterek, “Gıda imalathaneleri ve satış yerlerinin hijyen kurallarına uygun olması gerekiyor. Denetimlerde hijyen kurallarına uyan esnafa teşekkür ettik, uymayanlara gerekli uyarılarda bulunduk. Vatandaşların sağlığı için gıda üreten ve satan işletmeleri denetleyerek yiyeceklerin hijyenik koşullarda üretilip satılmasına dikkat ediyoruz” dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle