Hoşgeldiniz  

Büyükşehir’den Akaryakıt İstasyonlarına Uyarı

SEMİH KÖKEN | 08 Ağustos 2014 | Antalya Haber A- A+

akaryakıt sorumluları toplantı (2) akaryakıt sorumluları toplantı (1)

 

Bütünşehir yasasıyla birlikte il sınırındaki akaryakıt ve LPG ikmal istasyonlarının ruhsatlandırma işlemlerinin Büyükşehir Belediyesi’ne geçmesiyle birlikte denetimler sıklaştırıldı. Büyükşehir Belediyesi, sektör temsilcileriyle bir toplantı yaparak eksikliklerin giderilmesi konusunda işletmeleri uyardı.

 

 

6360 sayılı Bütünşehir Kanunu ile birlikte tüzel kişilikleri sona eren İl Özel İdaresi, belde belediyeler ile 14 ilçedeki akaryakıt ve LPG (otogaz) ikmal istasyonlarının ruhsatlandırma işlemleri Büyükşehir Belediyesi’ne geçti. Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanı Uğurcan Ecemiş, Türkiye Akaryakıt Bayileri Petrol ve Gaz Şirketleri İşveren Sendikası (TABGİS), Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası (PUİS), İlçe Belediyelerin İmar Müdürleri ve sektör temsilcileriyle bir toplantı yaptı.

 

Zabıta Dairesi Başkanı Uğurcan Ecemiş, ruhsatları Büyükşehir Belediyesi’ne devredilen istasyonlara yaptıkları denetimlerde görülen eksiklikleri ve neler yapılması gerektiği konusunda bilgi verdi. Denetim Ruhsat Şube Müdürlüğü ekiplerince ruhsat dosyaları ve mahallinde yapılan ön kontroller incelemesi neticesinde yapı kullanma izin belgesi, geçiş yolu izin belgesi, yangın ve güvenlik raporu, 1/5 bin ölçekli imar planı ve 1/ bin ölçekli imar planlarındaki eksikleri tespit etti. Ekipler, işletmelerin mağdur olmaması için eksiklerin bir an önce giderilmesi konusunda işletmeleri uyardı.

 

 

 

 

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle