Hoşgeldiniz  

Büyükşehir Yaz Kursları Öğretiyor

SEMİH KÖKEN | 02 Temmuz 2014 | Antalya Haber A- A+

 

 

büyükşehirden yaz kursu (2) Büyüksehir'den cocuklara yaz kursu (1) Büyüksehir'den cocuklara yaz kursu (2) Büyüksehir'den cocuklara yaz kursu (3) büyükşehirden yaz kursu (1)

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’na bağlı Çocuk Kültür Merkezlerinde açılan yaz kursları başladı. Altındağ, Aksu, Varsak, Döşemealtı, Altınova ve Antalya Çocuk Kültür Merkezi’nde 15 branşta 347 kurs açıldı. Yoğun ilgi gören kurslara 2 bin 700 çocuk kayıt yaptırdı. Büyükşehir Belediyesi kurslarda çocukların okuldaki eksiklerini tamamlayabilmesi için İngilizce, matematik, fen bilgisi, Türkçe ve bilgisayar dersleri veriyor. Ayrıca çocukların zihinsel ve sosyal yönlerini geliştirmek amacıyla bağlama, gitar, modern dans, bale, yaratıcı drama, tiyatro, halk oyunları, resim ve satranç kursları düzenleniyor. Alanında uzman eğitmenler eşliğinde verilen kurslarda çocuklar yaz tatilini faydalı geçirerek, sosyalleşiyor.

YAZ TATİLİNİ İYİ DEĞERLENDİRİYORLAR

Kurslara koşa koşa geldiklerini ifade eden çocuklar, yaz tatilini boşa geçirmedikleri için mutlu olduklarını ifade etti. Gitar kursuna katılan Berke Turmuş, müziği çok sevdiğini yaz döneminde açılan bu kursun kendisine çok katkı sağladığını söyledi.

Öğrencilerden Zeynep Atik ise “Yaz tatilimi iyi değerlendirmek için bu kursa katıldım. Gitar çalmayı çok seviyorum. Bu kurs sayesinde kendimi geliştirmek istiyorum” dedi.

İngilizce kursu öğrencilerden Özgür Ağar, İngilizce’nin çok önemli olduğunu, okulda eksik kaldığı konularda kendini geliştirmek için katıldığı kursların keyifli güzel geçtiğini kaydetti.

Yaz kurslarından resim eğitimi alan Sarp Dinçer de “Birçok arkadaşım denizde ve havuzda vakit geçirmeyi tercih ediyor. Ben resim kursuna katılarak yaz dönemini değerlendirmek istedim. Kurs dışında kalan vakitlerimde de denize gidebiliyorum” diye konuştu.

VELİLER KURSLARDAN ÇOK MEMNUN

Çocuklarına yaz kurslarına gönderen veliler de Büyükşehir Belediyesi’nin halka sunduğu ücretsiz hizmetten çok memnun. Veliler, çocuklarını beklerken kütüphane de kitap okuyarak vakit geçirme imkanı buluyor.

Çocuğunun kursa severek geldiğini söyleyen Buse Kutay, “Çocuğum iki branşta eğitim alıyor. Kursların çocuklara çok faydası oluyor. Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ederiz” dedi.

Kurslara torununu getiren Fatma Dinçer ise kurslar sayesinde çocuklarını yaz döneminde evlerinde sıkılmadığını belirterek, kendilerini geliştirme adına çok faydası olduğunu belirtti.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle