Hoşgeldiniz  

Büyükşehir yasası Antalya’yı kurtardı

SEMİH KÖKEN | 11 Eylül 2014 | Antalya Haber A- A+

Yeni Büyükşehir Yasası sayesinde ilçelerde ve köylerde hizmet yapabilme imkanı bulan Antalya Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyelerin imkanları ile çözülemez hale gelen arıtma sorununu tarihe gömüyor. Yeni yasa sayesinde sağlanan 50 milyon liralık yatırım ile Antalya’nın sahil bölgelerinde arıtma sorunu kalmayacak.

Şehirlerde ne varsa köylerde de olması için çıkarılan Yeni Büyükşehir Yasası’nın en güzel örnekleri Antalya’da sergileniyor. Yayla yollarının bile asfaltlandığı Antalya, yasa sayesinde dev bir yatırıma daha kavuşuyor. İlçe belediyelerinin imkanlarıyla artık çözülemez hale gelen arıtma sorunu Büyükşehir Belediyesi’nin 50 milyon liralık yatırımı ile çözülüyor.
SAHİLLERDE ARITMA SORUNU KALMAYACAK
Antalya’nın sahillerinde bulunan Manavgat, Alanya, Kemer ve Serik gibi ilçelerdeki arıtma tesisleri kapasitelerinin dolması nedeni ile hizmet veremez hala gelmişti. Tesislerin kapasitelerinin arttırılması için gereken yatırımın ise ilçe belediyelerinin imkanları ile karşılanması mümkün değildi. Bazı ilçe belediyeleri ise elektrik faturalarını bile ödeyemiyordu. Geçtiğimiz dönem Serik Belediyesi’nin elektrik faturalarını ödememek için tesisinin şartelini indirdiği ortaya çıktı.
YENİ YASA SAYESİNDE ALINDI
Yeni yasa sayesinde buralarda hizmet verebilme imkanına kavuşan Antalya Büyükşehir Belediyesi ve ASAT, arıtma sorunu için devreye girerek, 50 milyon liralık yatırım sağladı. Dışişleri Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile yapılan görüşmeler sonucunda arıtma sorununu çözecek yatırım Antalya’ya kavuşturuldu. Yatırım sayesinde özellikle turistik bölgelerde, Manavgat, Alanya, Kemer ve Serik gibi ilçelerde artırma sorunu kökünden çözülecek. Arıtma sorunlarının tarihe gömülmesinin ardından Antalya sahillerinde Mavi Bayrak sayısı artacak.
TÜREL’DEN TEŞEKKÜR
Antalya’ya kazandırılan yatırım için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e teşekkür eden Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel yatırımın en kısa sürede hayata geçirileceğini söyledi. Son günlerde bazı ilçe belediye başkanlarının, arıtma tesisleri konusunda yaptıkları açıklamalara da değinen Türel “5 senede biriken bu sorunların, 5 ay gibi kısa bir sürede çözmesini kimse beklemesin. Ama alt yapıda, kanalizasyon, yol ve arıtmada, özellikle turistik bölgelerde, önümüzdeki mart ayından itibaren en ufuk bir sorun olmayacak” dedi.
Türel, ilçelerin artırma sorununa yeni yasanın kendilerine verdiği imkan sayesinde el atabildiklerini ifade etti. Başkan Türel, “50 milyon liralık yatırım olmasaydı, Antalya sahillerinde yaşanan kirlilik sadece Antalya’nın değil, Türkiye’nin en büyük sorunlarından biri olacak ve ülke turizmine zarar verecekti. İyi ki Büyükşehir Yasası var ve biz buralarda hizmet edebiliyoruz” dedi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle