Hoşgeldiniz  

Büyükşehir Meclisi’nde Tarihi Gün

SEMİH KÖKEN | 14 Haziran 2014 | Antalya Haber A- A+

 

haziran meclis (3) haziran meclis (1) haziran meclis (2)

Büyükşehir Belediye Meclisi’nde 49. Maddesinde Doğuyaka, Topçular, Mehmetçik, Güzeloluk, Zümrütova, Yeşilova, Kırcami ve Alan mahallelerinin tamamı ile Fener ve Çağlayan mahallelerinin bir kısmını kapsayan alanda Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan 1\5 bin ölçekli Nazım İmar Planı’na askı süresinde yapılan 37 itiraz görüşüldü. Büyükşehir Meclisi, itirazları reddederek, 1\binlik planlama önündeki  tüm engelleri kaldırmış oldu.

Gündem maddesi oylamasından önce bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, “Kırcami planları 30 yıldır Antalya gündeminde konuşulur bir türlü neticeye kavuşmazdı. Gerçekten Kırcami sorunun halkımızın ve derneklerin görüşleri doğrultusunda artık nihayete erdirilmesi  gerekmektedir. Bizim seçimden önce, hazır olan plana yapılan itirazların Büyükşehir Meclisi’nce reddedilmesi yönünde davetlerimiz oldu. Ama önceki yönetim seçimden önce bu itirazları reddederek 5 binlik planı kesinleştirmedi. Konu bugünün meclis gündemi haline geldi” dedi.

Kırcami planını incelediklerini belirten Türel şunları söyledi:, “Aslında özellikle kat yüksekliğine yönelik düzeltmeler yapılması yönünde kanaatlerimiz oluştu. Özellikle ticaret alanı etrafındaki yarım çemberde, yeşil bant olan bölgede yüksek katlı binalar değil de yatay binalar yapılması yönünde kanaatimiz söz konusuydu. Ancak bunu yapmamız demek planın sıfırdan ele alınması demekti. Bu maalesef ciddi zaman kaybına neden olacaktı. Böyle bir tercih içinde bulunmadık. Yeşil bant dediğimiz, ticari alan etrafındaki yarım çember içine Düden suyunu da alıp Kırcami  içerisinden, nehirlerin arasından bir gezi alanı yaratmak, su bandı etrafındaki yapılaşmayı da düşük katlı bir mimariyle gerçekleştirmek isterdik. Ancak bunu tercih etmedik. Bunun tercih edilmesi yeni bir plan yapılmasını ve yeni bir süreci gerektirirdi. Artık Kırcami’de zaman kaybına tahammül yoktur. Bunu istemedik.”

Önceki yönetimin tüm çağrılarına rağmen 1/5 binlik planı kesinleştirmediğini yineleyen Türel,  “Bize nasip oldu. Bunun şerefini yaşamak bizim açımızdan mutluluk verici. Bugün gerçekten mutlu sona gelmiş durumdayız. Büyükşehir Belediyesi’ni ilgilendiren 25 ve 5 binlik planlar hususunda meclisin alacağı itirazlara ret kararı ile Kırcami bölgesinin planlanması konusunda yerine getirilmesi gereken hiçbir husus kalmamıştır. Konunun binlik planlaması Muratpaşa Meclisi’ndedir. Muratpaşa Belediye Başkanımızın da konunun çözümüne yönelik hassasiyet göstereceğine inancım tam” diye konuştu.

STK’LARA ÇAĞRI

Planlamayla ilgili özellikle yargı aşamasında bir sıkıntı yaşanmamasını temenni eden Türel, “Artık Antalya’nın böylesine önemli kanayan bir yarasına yönelik STK’ların yargı yoluna gitmek suretiyle bu süreci tıkamaması en büyük arzumuz. STK’lara artık bu sorunun önünü tıkamak değil, bu sorunun önünün açılması ve çözümlendirmesi konusunda destek vermeleri davetinde bulunuyorum” dedi.

Büyükşehir Belediye Meclisi’nde tarihi bir karar alacaklarını ifade eden Başkan Türel, “Bunun mutluluğunu iktidarıyla, muhalefetiyle yaşayacağız. Antalya’nın kanayan bir yarasını çözmüş bir meclis olmasının mutluluğunu yaşayacağız. İnşallah Kırcami planlama süreci binlik planların yapılmasıyla Antalya tarihinin tozlu yaprakları arasında yer alır. Şimdiden hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

Ardından gerçekleşen oylamada Kırcami planına yapılan itirazlar reddedildi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle