Hoşgeldiniz  

Büyükşehir Meclisi’nde Sel ve Sürgün Tartışmaları

SEMİH KÖKEN | 14 Kasım 2014 | Antalya Haber A- A+

180 maddelik gündemde batı çevre yolunun çevresinin imara açılmasını ön gören 12 ve 13’üncü maddeler oylandı. Oylanan maddeler oy çokluğuyla kabul edildi ve Antalya’nın batısında yapımı planlanan batı çevre yolunun çevresi imara açıldı.
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÇALIŞANLARININ “SÜRGÜN” İDDİALARI MECLİSE TAŞINDI
Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Menderes Türel’in yerel seçimlerin ardından Antalya’nın uzak ilçelerine görevlendirilen ve kendilerini sürgün edilen işçiler olarak adlandıran işçilerin durumuna ilişkin CHP Grup Sözcüsü Songül Başkaya, gündem dışı söz alarak meclise taşıdı. Belediye çalışanlarının uzak ilçelere görevlendirildiğini ve çalışanların yeni görevlendirildiği yerde akşama kadar çay içip oturduklarını söyledi. Çalışanların geç saatlerde servise yetişmek için yollara çıktığını belirten Başkaya şöyle konuştu:
“Belediyemiz çalışanları Akseki, Gündoğmuş ve İbradı ilçelerinde görevlendirilmiştir. Maalesef gün boyunca bir sandalye üzerinde oturup geri dönüyorlar. Gece geç saatlerde mesaiye yetişmek için servise geliyorlar. Aralarında hasta ve hamile olanlar var. Bunlarla ilgili biran önce bu işlemin son bulmasını istiyoruz. Ve artık mobbing düzeyine geldiği yönünde açıklamaları var. Akseki’ye sürülen bir çalışanımızın Akseki’nin coğrafi düzeyine ilişkin araçların tespiti konusunda çalışma yapması istenmiş. Bu iş birkaç saatte yapılabilir. Ama şu anda yapılan bir iş yok” dedi.
“PERSONELİ ORAYA ÇAY İÇSİNLER DİYE GÖNDERMEDİK. BUNU İHBAR KABUL EDERİM”
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Başkaya’nın gündeme getirdiği işçilerin bir iş yapamadan akşama kadar çay içerek mesaiyi bitirdikleri ve sürgün edildikleri konusuna cevap verdi. Türel, personeli oraya çalışmaları için görevlendirdiklerini ancak akşama kadar çay içerek oturduklarını CHP’den öğrendiğini bunu da bir ihbar olarak kabul ettiğini söyledi. Türel sözlerini şöyle sürdürdü:
“Sürgün nitelendirmesini kesinlikle kabul etmiyorum. Belediye personelinden görevlendirme yapmadığımız takdirde oralarda bir teşkilat yapısı oluşamaz. Antalya’nın güzide ilçelerini siyasi parti temsilcisinin sürgün yeri diye nitelendirmesi yakışıksızdır. Buralarda görev yapmak bir şereftir. Buralarda görevlendirilen kardeşlerimiz büyük bir şerefle buralarda görev yapmalıdır. Bu ifadenin düzeltilmesini bekliyorum. Biz buraya arkadaşlarımızı çay içsinler diye göndermedik. Burada CHP Grup Sözcüsü Başkaya’nın ifade ettiği şekilde oradaki çalışanların çay içerek mesailerini bitirmelerini ihbar olarak kabul ediyorum. Sonuç itibariyle belediyeler kamu görevlileridir. O nedenle bu görevlendirmelerde görevlendirilen çalışanlarımızın şikayet etmeden en iyi şekilde çalışmaları gerekir. Sürgün ifadesini kabul etmeyerek burada çalışan arkadaşlarında daha iyi bir görevlendirme içinde hazır olduğumuzu ifade ederim. Tabi oralardaki performanslarına bakarak. Bu Anadolu’nun topraklarının her yeri şerefle görevlendirilecek yerlerdir” diye konuştu.
“BİZDE MEŞHUR BİZ SÖZ VARDIR ‘YATSIYA KADAR YANAR’ DİYE”
CHP Grup Sözcüsü Songül Başkaya’nın Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen’in sel felaketinde ilçede kurulan kriz masasına davet edilmediğini söylemesi üzerine Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Türel, sert bir şekilde cevap verdi. Önündeki bilgisayardan kriz masasında çekilen ve içlerinde Manavgat Belediye Başkan Yardımcısı’nın olduğu fotoğraflı gösteren Türel,
“Bizde meşhur biz söz vardır ‘yatsıya kadar yanar’ diye. Bu yatsıya kadar da sürmedi. Kriz masasına davet edilmedi demenin anlamı yok. Hele hele sel gibi felaketleri siyasi malzeme yapanlar olduğu gibi altında kalırlar. Bu fotoğraflı herkes görsün. Bakın fotoğrafta kaymakam, ASAT müdürü, koordinatörümüz ve Manavgat Belediye Başkan yardımcısı da var. Hani belediye yoktu kriz masasında. Bu türden mazeretlerin arkasına saklamak belediye başkanlarının işi olmamalıdır. Bütün başkanlardan da bunu beklerim” dedi.
“BAŞKAN YARDIMCISI ÖZELLİKLE GÖREVLENDİRİP GÖNDERDİM”
Bunun üzerine söz alan Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, ilçe tarihinde ilk defa bu kadar büyük bir yağışın olduğunu belirterek şöyle cevap verdi:
“Amacım meclisin önünde söz tartışması değildir. Cuma gecesi sağanak yağış başladı. Manavgat Belediye Başkanı ayağında çizmelerle fen işleri şantiyesine gün ağarana dek 300 kişiyle çalıştık. İnsanları evlerinden alıp konaklaması için çalıştık. Manavgat’ta bugüne dek resmi kayıtlarda düşen yağış miktarı 180 kg’dır. Ama o felakette metrekareye 300 kg düştü. Manavgat Kaymakamlığı’na çağrılmadan başkan yardımcımı özellikle görevlendirip gönderdim” dedi.
BATI ÇEVRE YOLUNUN ÇEVRESİNİN İMARA AÇILMASI OY ÇOKLUĞUYLA KABUL EDİLDİ
180 maddenin yer aldığı meclis gündeminin 12 ve 13’üncü maddelerinde Antalya’nın Konyaaltı ilçesi Karaman çayı, Çandır çayı arasında yer alan 160 ha’lık alanın 1/25000 ve 1/5000’lik ölçeklerde imara açılması oylamaya sunuldu. Oylama sonunda maddeler oy çokluğuyla kabul edildi. Böylece batı çevre yolunun çevresi imara açılmış oldu.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle