Hoşgeldiniz  

Büyükşehir Kurban Bayramı’na Hazır

SEMİH KÖKEN | 02 Ekim 2014 | Antalya Haber A- A+

 

kurban kesimi1 ULAŞIM Anet Gökalp Dinçmen

Antalya Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların Kurban Bayramı’nı rahat ve huzurlu geçirmesi için gereken önlemleri alıyor. Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Antalya Su ve Atıksu İdaresi (ASAT) Genel Müdürlüğü, Zabıta ve İtfaiye başta olmak üzere birçok birim, Kurban Bayramı hazırlıklarını tamamlarken, belediye birimleri arasında koordinasyonun sağlanması için görevlendirmeler de yapıldı.

 

2 YERDE KURBAN KESİMİ OLACAK

Büyükşehir Belediyesi, Soğuksu Mahallesi Perşembe Pazarı ve Yeşilbahçe Mahallesi Kapalı Cumartesi Pazarı’nda Bayramın 1. ve 2. günlerinde Veteriner Hekim kontrolünde ücretsiz kurban kesim hizmeti verecek. Antalyalılar bu bayramda Büyükşehir Belediyesi’nin şirketlerinden ANET tarafından yeniden düzenlenerek hizmete sokulan 5 yıldızlı mezbahane de kesim yapabilecek. ANET Genel Müdürü Gökalp Dinçmen göreve gelmelerinin hemen ardından yeniden düzenledikleri mezbahanede vatandaşların tüm ihtiyaçlarının düşünüldüğü ifade etti. 5 yıldızlı bir tesis oluşturduklarını ifade eden Dinçmen “Tesisimiz hizmete açıldığı günden bu yana vatandaşlarımızdan sürekli tebrik telefonları alıyoruz. Kurban bayramında da vatandaşlarımız tesisimizde en güzel hizmeti alarak kesim yapabilecek.” Dedi. Vatandaşların rahatça kurbanlıklarını kesebilmesi için ANET tesislerinde özel bir yer oluşturdu.

 

 

İlçelerde bulunan Büyükşehir Belediyesi mezbahalarımızda ise bayram süresince, ilçelerin ihtiyaçları doğrultusunda, veteriner hekim kontrolünde hizmet verilecek. Kurban Bayramında kaçan hayvanların zarar görmeden yakalanabilmesi ve kontrol altına alınabilmesi için Hayvan Yakalama Timi, bayram süresince görev yapacak. Vatandaşların halka açık yerlerde, parklarda, yol kenarlarında, sağlıksız koşullarda hayvan satışı ve kesimi yapmalarını engellemek için denetimlerimiz bayram süresince aralıksız devam edecek. Yapılacak denetimlerle belirtilen alanlar dışında kesim yapanlara veya kesilen hayvanın atıklarını sokağa bırakanlara Kabahatler Kanunu’na göre idari para cezası kesilecek.

KIRMIZI OTOBÜS, ANTRAY VE NOSTALJİ TRAMVAYI ÜCRETSİZ

Antalya Büyükşehir Belediyesi halkın bayramlaşma geleneğini rahatça yerine getirebilmesini sağlamak adına toplu ulaşımda vatandaşları sevindirecek bir karar aldı. Resmi plakalı 40 adet kırmızı otobüs, Kepezaltı ve Meydan arasında hizmet veren Antray ile Müze ve Eski Mezbaha arasında hizmet veren nostalji tramvayı 4 günlük Kurban Bayramı boyunca ücretsiz yolcu taşıyacak.

KOORDİNELİ ÇALIŞMA OLACAK

Bayramda Zabıta Dairesi Başkanlığı’nda çalışan personel görev başında olacak. Arife günü açık yiyecek ve içecek üretimi ile satışını gerçekleştiren işyerlerinde denetimlerini arttıracak olan zabıta ekipleri, Uncalı ve Andızlı mezarlıklarında da halkın mezarları rahat ziyaret edebilmesi için gereken önlemleri alacak. Zabıta ekipleri Büyükşehir Belediyesi kurban kesim yerlerinde de hazır bulunacak.

MEZARLIKLAR HAZIR

Andızlı ve Uncalı mezarlıklarında arife günü ve bayramda din görevlileri hazır bekleyecek. Mezarlıklarda vatandaşlara şeker ikram edilecek. Vatandaşlar, şikayetlerini 249 50 84 numaralı zabıta merkezine bildirebilecek.

ASAT 24 SAAT ARANABİLİR

ASAT Genel Müdürlüğü de su ve kanalizasyon hizmetlerinde meydana gelebilecek herhangi bir olumsuzluk karşısında nöbetçi ekip bulunduracak. ASAT yetkilileri, vatandaşın herhangi bir su arızası durumunda ALO ASAT 185 numaralı telefonu 24 saat arayabileceklerini kaydetti.

İTFAİYE GÖREV BAŞINDA

İtfaiye Dairesi Başkanlığı da bayram boyunca görevde olacak. İtfaiye ekipleri, Antalya sınırlarında 36 ayrı grup, 580 personelle 24 saat çalışmalarını sürdürecek. Merkez Grup başta olmak üzere, ilçelerdeki itfaiye ekipleri ve motorize ekipler, olası bir yangına karşı 24 saat hazır olacak. Vatandaşlar, yangın ihbarını ALO İTFAİYE 112 numaralı telefona bildirebilecek.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle