Hoşgeldiniz  

BÜYÜKŞEHİR KAYYUMA MI GİDİYOR?

Semih Köken | 14 Kasım 2020 | Antalya Haber A- A+

BÜYÜKŞEHİR KAYYUMA MI GİDİYOR?

Büyükşehir Belediyesi’nde kaoslar bitmiyor. Genel Merkezin talimatıyla Genel Sekreter Çevikol’un yetkilerini kısıtlayan Başkanvekili Hacıarifoğlu, görevinden azledildi. İdare hukukçuları, bu kararın hukuka aykırı olduğunu, belediyenin kayyuma bile gidebileceğini dile getirdi. İdare hukukçuları, “Büyükşehir Belediye Başkanı izindeyken yetki kullanamaz. Bu talimat yok hükmündedir” görüşünde bulundular

HACIARİFOĞLU: BU KARAR HUKUKSUZ

Büyükşehir Başkanı Muhittin Böcek’in talimatıyla başkanvekili olan Mehmet Hacıarifoğlu, geçtiğimiz günlerde Çevikol’un yetkilerini sınırlandırmıştı. Yaşanılan gelişmelerin ardından dün Başkan Böcek’in e-imzasıyla görevine son verilen Hacıarifoğlu’nun yerine Kepez Meclis Üyesi Oktay Başaran ve Büşra Özdemir getirildi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile muhtarlarla toplantıdayken görevden alındığını öğrenen Hacıarifoğlu, yaşadığı şokun etkisinden çıkamadı. Başkanvekillerinden olan Büşra Özdemir’in eşinin belediyede zabıta müdürü, babasının ise iştiraki bir şirkette yönetim kurulu üyesi olması dikkat çekti.

BÖCEK’İN HABERİ VAR MI?

Hacıarifoğlu, görevden alındığı dakikalarda CHP Genel Başkanı, il, ilçe ve belediye başkanlarıyla birlikte muhtarlarla toplantıdaydı. Konuyla ilgili gazetemize kısa bir açıklama yapan Hacıarioğlu, “Netleşen bir şey yok. Bu karar hukuksuz” dedi. Bulundukları otelin önünde kendi aralarında konuşan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun danışmanları, “Başkan Böcek’in böyle bir olaydan haberi olmayabilir, eğer Böcek’in bilgisi dışında e-imza kullanıldıysa evrakta sahtecilik yapılmış olur” derken, ilçe başkanları ise, “Genel Başkan Antalya’dayken bu işin yapılması yanlış. E-imzayla başkanvekili mi atanır? Çok büyük terbiyesizlik” diye konuştular.

BÜYÜKŞEHİR ÇEVİKOL’UN EMRİ ALTINDA

Büyükşehir Belediyesi basın servisi, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun Başkan Böcek’i ziyaret etmesi ile ilgili hazırladığı haberde kullandığı resimlerin çoğunda Cansel Çevikol yer aldı. Yetkilerinin alınmasına rağmen belediye basın biriminin Çevikol’u sürekli ön plana çıkarması dikkatlerden kaçmadı. Öte yandan Böcek’in oğlu Gökhan Böcek’in de tavrını Çevikol’dan yana tuttuğu iddia ediliyor. Çevikol’un yetkilerinin kaldırılmasının ardından Gökhan Böcek sosyal medya hesabından, “Ayaklar baş olmuş, başlar ayak” paylaşımıyla Hacıarifoğlu’na tepkisini dile getirmişti.

KAYYUMA MI GİDİYOR?

Alınan kararın hukuka aykırı olduğunu iddia edenler de var. Tatilde olan bir başkanın hiçbir koşulda yetkisini kullanamayacağı aksi takdirde belediyeye kayyum atanacağı ifade ediliyor. Bu kararın hukuki boyutunu idare hukukçuları değerlendirdi. Konuyla ilgili İdare hukukçuları, “Büyükşehir Belediye Başkanı izindeyken yetki kullanamaz. Bu konuda sayısız karar var. Başkan göreve başlamadan başkanlık yetkisini kullanamaz. Değil hastanede tatilde olsa bile yetki kullanamaz. Bu talimat yok hükmündedir” görüşünde bulundular.

KILIÇDAROĞLU: NE OLDU Kİ

Hacıarifoğlu’nun görevden alınmasının ardından CHP’li üst düzey yöneticiler ve danışmanlar kendi aralarında yaptıkları konuşmalarda Çevikol’u ve alınan kararı eleştirdi. Kılıçdaroğlu ise konuyla ilgili sessiz kalmayı tercih etti. Muhabirimizin, “Hacıarifoğlu ile ilgili bir değerlendirmeniz olacak mı?” sorusuna Kılıçdaroğlu, “Ne oldu ki” diye cevap verdi. Alınan kararı hatırlatan muhabirimize cevap vermeyen Kılıçdaroğlu’nun moralinin bozuk olduğu gözlendi.

ÖNCE ÇEVİKOL SONRA HACIARİFOĞLU

Diğer yandan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Antalya’daki ilk durağı Akdeniz Üniversitesi oldu. Önce Rektör Özlenen Özkan’ı ziyaret eden Kılıçdaroğlu, daha sonra Başkan Böcek’i ziyaret etti. Bu ziyaretler sırasında Kılıçdaroğlu’nun yanında Çevikol yer aldı. Programın devamında turizmcilerle ve muhtarlarla bir araya gelen Kılıçdaroğlu’nun bu kez yanında Hacıarifoğlu hazır bulundu. Hacıarifoğlu’nun görevden alınmasıyla ilgili bilgisi olmayan Kılıçdaroğlu’nun nasıl bir yol izleyeceği merak konusu oldu.

BAŞARAN: HİZMETLERE DEVAM

Başkanvekillerinden biri olan Kepez Meclis Üyesi Oktay Başaran da konuyla ilgili gazetemize konuştu. Başaran, “Alınan karardan yeni haberim oldu. Herkes için hayırlısı olsun. Antalya’ya yapılan hizmetler devam edecek. Pazartesi günü işimizin başına geçeceğiz. Daha sonra detaylı bir açıklama yapacağım” dedi. Telefonla aradığımız diğer başkanvekili Büşra Özdemir ise telefonlarını açmadı. Büyükşehir’de nasıl bir yönetimin oluşacağı gizemini korurken belediye personelleri belirsizlikten dolayı rahatsızlıklarını dile getirdi.

VATANDAŞ SİTEMDE

Antalyalı birçok vatandaş, “Başkan Böcek e-imza kullanacak kadar sağlıklıysa, sosyal medyada neden paylaşımda bulunmuyor” siteminde bulundular.

FATMA ARSLAN – MAHSUM ALTAŞ 

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle