Hoşgeldiniz  

Büyükşehir Belediyesi Kanser Okulu’na Yoğun İlgi

SEMİH KÖKEN | 26 Mayıs 2014 | Antalya Haber A- A+

Büyükşehir Belediyesi’nin halkı bilgilendirmek amacıyla düzenlediği Kanser Okulu yoğun ilgi gördü. Etkinliğe katılan Başkan Menderes Türel, “Sağlık ve sosyal hizmetler alanında dünya çapında çalışmalara imza atmak istiyoruz” dedi.

Kanser Okulu (2) Kanser Okulu (1)Antalya Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı ve Medstar Kanser Merkezi’nin ortaklaşa düzenlediği Büyükşehir Belediyesi Kanser Okulu, Antalya Kültür Merkezi (AKM) Aspendos Salonu’nda gerçekleşti. Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in de katıldığı etkinliğe vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Kanser Okulu’nun açılışında konuşan Başkan Menderes Türel, Büyükşehir Belediyesi’nin halk sağlığı, koruyucu hekimlik, sağlık hizmetleri ile sağlık altyapısında ve sağlık turizminde en ileri noktaya gelmek hedefiyle gerekli çalışmaları başlattığını söyledi. Başkan Türel, “Antalya olarak sağlık ve sosyal hizmetler alanında da dünya çapında çalışmalara imza atmak istiyoruz. Antalya’da sağlık hizmetlerini yoksul insanlarımıza, köylere ve tüm halkımıza en iyi şekilde götürmeyi hedefliyoruz. 2004 yılında başlattığımız sağlık hizmetlerimizi geliştireceğiz. Engelli kardeşlerimiz için o zaman başlatmış olduğumuz çalışmaları da en iyi noktaya getireceğiz” dedi.

SAĞLIKTA ÖNEMLİ HİZMETLER YAPILDI

Büyükşehir Belediye Başkanı Türel, konuşmasında şunları söyledi: “16 yıl kadar önce Antalya’da son derece yetersiz binalarda hizmet veren dört tane hastane vardı. Bir devlet hastanesi vardı. Bir devlet, bir SSK, Kepez üstünde eski bir binada Tıp Fakültesi Hastanesi ve özel hastane olarak küçük bir Vakıf Hastanesi. Bugün ise Tıp Fakültesi Hastanesi, Devlet Hastanemiz çok büyüdü ve modernize oldu. Onların yanında da çok sayıda özel hastanemiz oldu. Artık Antalya sağlık altyapısında ilk sıralara geldi. Türkiye’nin sağlık hizmetlerinde geldiği nokta inkar edilemez ve bunda da sizlerin katkısı önemlidir. Belediyecilik halka hizmet demektir. Bizim belediyecilik anlayışımız hizmet esaslı belediyeciliktir. Ben Ankara’da siyaseti bırakıp, Antalya’da en iyi hizmeti vermek üzere bu görevi üstlendim.”

KANSER TEDAVİ EDİLEBİLİR

Memorial Sağlık Grubu Antalya Onkoloji Merkezi Başkanı Prof. Dr. Mustafa Özdoğan ise, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’e verdiği desteklerden dolayı teşekkür etti. Özdoğan, şöyle konuştu: “Kanserin çaresi yokmuş gibi algılıyoruz. Bu çok yanlış. Birçok kanser türünde yaşam kurtarıcı çözümler var. Antalya’da yılda 4 bin kişi kanser tedavisi için kliniklere başvuruyor. Bu çok ciddi bir yüktür. Kanserden korunabiliriz. Bilinçli bir toplum yaratabilirsek 70 bin kanser vakasını kliniklere almadan yok edebiliriz. Sigarayı ortadan kaldırarak kansere bağlı ölümlerin 3’te 1’ini yok edebiliriz. Sağlıklı besleneme, obeziteden korunma çok önemli. Artık birçok kanser erkenden tespit edilip tedavi edilebiliyor.”

YURT DIŞINDAN DA HASTA GELİYOR

Ardından Kanser Okulu Projesi’nde ‘Kanserde yenilikçi tedaviler’ konusu ele alındı. ‘Cerrahide yenilikçi tedaviler’ konusunda bilgi verenMemorial Sağlık Grubu Antalya Genel Cerrahisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Alihan Gürkan, “Yemek borusu kanseri özellikle Doğu bölgelerinde daha sık görülüyordu. Göçle birlikte Akdeniz bölgesinde de görülme sıklığı arttı. İleri yaş hastalığı olarak bilinen yemek borusu kanserine yoğun bakım üniteleri ve nitelikli hastanelerin artmasıyla birlikte müdahale etme oranı yükseldi. Bu tür hastalıklarda sigara kesinlikle bırakılmalıdır. Endoskopi yöntemiyle mide kanseri hastalıklarına erken müdahale edilebiliyor. Mide kanserinde en etkin müdahale cerrahi yöntemdir. Kapalı yöntemlerle yapılan ameliyatlarda hasta kısa zamanda sosyal yaşantısını dönebiliyor. Antalya’da kanser alanında yapılan başarılı çalışmalarla birlikte yurt dışından tedavi için gelen hastalar bulunuyor” diye konuştu.

MOLEKÜLER GÖRÜNTÜLEME

‘Moleküler tedavilerde yenilikler’ konusunu anlatan Medstar Kanser Merkezi Radyoloji ve Nükleer Tıp Uzmanı Prof. Dr. Akın Yıldız ise moleküler yöntemlerde yapılan görüntülemelerle çok küçük boyutların bile saptanılabilir olduğunu, hangi hastaya hangi tedavi yöntemlerini uygulayabileceğinin daha kolay tespit edildiğini kaydetti. Medstar Kanser Merkezi Radyoloji ve Girişimciler Radyoloji Uzmanı Prof. Dr. Saim Yılmaz, girişimsel onkolojinin artık kanseri tespit eden değil, tedavi eden bir yöntem olduğunu söyledi.

Uzmanlar halkı bilgilendirmesinden sonra ise vatandaşlarını sorularını cevaplandırdı. Kanser Okulu’nun sonunda ise Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, doktorlara katılımlarından dolayı teşekkür ederek,  çiçek verdi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle