Hoşgeldiniz  

BUDAK GENÇLERLE BULUŞTU

Semih Köken | 24 Ağustos 2015 | Antalya Haber A- A+

GENÇLİK ODAKLI EĞİTİM REFORMU ZORUNLU”

“GENÇLER TOPLUMSAL OLAYLARA DAHA DUYARLI OLMALI”

ÇOB 3“GENÇLERİ İŞSİZLİK VE ASGARİ ÜCRET SARMALINDAN CHP ÇIKARACAK”

 

         Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, gençliğin ve Türkiye’nin en temel sorununun niteliksiz ve ezbere dayalı eğitim sistemi olduğunu, bu yapının “diplomalı işsizler ordusunu“ büyüttüğünü vurgulayarak, “Özgür düşünceyi ve gençleri temel alan bir eğitim reformu yapılması zorunluluktur” dedi.

CHP’li Budak, CHP Muratpaşa Gençlik Kolları’nın “Yaz Söyleşileri” etkinliğinde, il gençlik kolları başkan ve üyeleriyle bir araya geldi. CHP Antalya İl Başkanlığı’nda gerçekleşen söyleşide Budak, gençlerin sorunları ve ülke gündemine dair çarpıcı açıklamalarda bulundu, gençlerden gelen soruları yanıtladı.

NİTELİKLİ EĞİTİM ŞART

Gelişmiş ülkelerin tamamında köklü bir eğitim sisteminin bulunduğunu Türkiye’de ise iktidarlara, AKP döneminde ise değişen bakanlara göre eğitim sisteminin de değiştiğine dikkat çeken Budak, eğitimdeki bozulmanın her alana yansıdığına vurgu yaptı. Eğitim sisteminin ezberci, düşünmeyen, sorgulamayan, yarış atına döndürülmüş gençler yetiştirdiğini, bu yapının da üniversite diplomalı işsizler ordusunu büyüttüğünü söyledi. Budak,  “Türk gençliği işsizlik ve asgari ücretli taşeron işçi sarmalında. Genç işsizlik yüzde 20’lere gelmiş durumda. Gecekondu kurulur gibi üniversiteler kuruldu, ama nitelikli insan yetişmiyor. 300 bin öğretmen genç atanmayı bekliyor. Binlerce üniversite mezunu iş arıyor. Ama başta turizm olmak üzere bir çok sektör de nitelikli eleman arıyor. Demek ki sistemde ciddi sorunlar var. Yapısal sorunlar var. Gençleri odağına alan, özgür düşünceyi önceleyen bir eğitim reformu Türkiye için zorunluluktur. Bu yapıyı kuracak tek güç CHP’dir” dedi.

GENÇLER DARBELERLE SİYASETTEN KOPARILDI

         Türkiye’nin yaş ortalamasının 29 ve en büyük gücünün de genç nüfus olduğunu belirten Budak, ancak bu potansiyelin değerlendirilemediğini söyledi. Türkiye’nin iyi yetişmiş kuşaklarını yok ettiğini vurgulayan Budak, “Türkiye’nin aydınlık gençleri, 68 kuşağının liderleri ne yazık ki, 12 Mart Muhtırası ve 12 Eylül 1980 darbesiyle yok edildi.  Gençler siyasetten, toplumsal olaylardan uzak tutulmaya çalışıldı. Suskun, itaatkar bir gençlik istendi. Bu yapı, Türkiye’ye ağır bir fatura çıkardı. Bugün Türkiye’nin yaşadığı sıkıntıların temelinde işte bunlar yatıyor. Gençler yeniden devreye girmeli. Toplumsal olaylara duyarlı olmalıdır. Gezi sürecinden dersler çıkararak, barışçıl yöntemlerle haklarını aramalı, geleceğine sahip çıkmalıdır. Cumhuriyet gençlere emanettir. Bu sizlere verilmiş tarihi bir sorumluluktur” diye konuştu.

KİNDAR TÜRGEV GENÇLİĞİ ÇARE DEĞİL

         Türkiye’nin gelişmesinin, çağdaş ülkelerle rekabet edebilmesinin yolunun  bilim ve teknolojiden geçtiğini vurgulayan Budak, AKP iktidarının ise bütün eğitin kurumlarını ve üniversiteleri tek tipleştirdiğini ifade etti. Bilimin, teknolojinin özgür düşünceyle gelişebileceğini vurgulayan Budak, şunları söyledi:

“AKP ve Cumhurbaşkanı’nın tek derdi kindar gençlik yetiştirmek. Bu uğurda eğitim sistemi 4+4+4 diye parçalandı,  üniversiteler susturuldu, bilim susturuldu, üniversite gençliği susturuldu. Kamu binaları, yurtlar  TÜRGEV’e veriliyor.  Amaç kindar TÜRGEV gençliği yetiştirmek.  Ama bu kafayla bir yere varılması mümkün değil. Özgür düşüncenin, özgür üniversitenin olmadığı yerde bilim ve teknoloji gelişmez. Sanatın, kültürel gelişmenin olmadığı yerde ilerleme olmaz. Bugün kültürde, sanatta, sporda Türkiye çok gerilerde kaldı. Eğitim kurumları, toplum sanattan koparıldı. Sanat damarları koparılmış durumda. Gençlerin yeteneklerini ortaya çıkarabilecek bir sistem yok. Öyle olunca da Türkiye, olimpiyatlarda, uluslar arası yarışmalarda yarışabilecek gençleri yurtdışından ithal ediyor. Kendi gençleri ise işsiz, mutsuz ve gelecekten umutsuz. Bu tablonun sürdürülebilirliği yok. Biz kindar bir gençlik değil, okuyan, üreten, ürettiğini hakça paylaşan, özgürlüklerine ve geleceğine sahip çıkan bir gençlik yetiştirmek ve o gençlerle birlikte bu ülkeyi yönetmek istiyoruz.”

GENÇLER 7 HAZİRAN’I HERYERDE ANLATMALI

         AKP’nin ve Cumhurbaşkanı’nın Türkiye’yi bir uçuruma sürüklediğini vurgulayan Budak, şöyle devam etti:

“Milletimiz 7 Haziran’da AKP’nin 13 yıllık iktidarına son verdi. Dedi ki, ‘muhalefet partileriyle anlaşacaksın, uzlaşacaksın. Keyfiliği bırakacaksın, hukuka uyacaksın’. Ama tam bir akıl tutulması yaşandı. Kendi siyasi ömürlerini uzatabilmek için ülkeyi ataşe attılar. Koalisyon kurulmaması ağır bir fatura çıkardı. Ekonomi durdu, dolar 3 TL’yi geçti. Bu fatura ikinci bir seçim nedeniyle daha da ağırlaşacak. Bu faturayı gençlerimiz, yoksul yurttaşlarımız ödeyecek. Gençler bu tabloyu her yerde anlatmalı. Gençler kendilerini yok sayar, Türkiye’yi uçurumun eşiğine getiren AKP’ye gereken dersi vermelidir.”

 

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle