Hoşgeldiniz  

BUDAK: “CUMHURBAŞAKANI İLE BAŞBAKAN TERÖRİST YARIŞINDA”

Semih Köken | 09 Şubat 2017 | Antalya Haber A- A+

BUDAK: “CUMHURBAŞAKANI İLE BAŞBAKAN TERÖRİST YARIŞINDA”

-“HAYIR TERÖRİSTİ, EKONOMİ TERÖRİST, DOLAR TERÖRİSTİ, FAİZ TERÖRİSTİ, YATIRIM YAPMAYAN TERÖRİST, İŞE ADAM ALMAYAN TERÖRİST, EVET DEMEYEN TERÖRİST. TÜRKİYE’Yİ YARI AÇIK CEZAEVİ YAPTILAR ŞİMDİ KAPALI CEZAEVİNE TERFİ ETTİRECEKLER”

-“REFERANDUM İÇİN HER YOLU MÜBAH GÖRÜYORLAR”

-“TÜRKİYE’Yİ ‘İSTİKLAL MÜCADELESİ’ NOKTASINA DÜŞÜREN 14 YILLIK AKP YÖNETİMİDİR”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, Cumhurbaşkanı ve Başbakan’ın yeni terör tanımları icat ederek “Evet” propagandası yürütmesini bir akıl tutulması olarak niteleyerek, “Cumhurbaşkanı ile başbakan terörist yarışında. ‘Hayır’ diyen terörist, ‘Evet’ demeyen terörist, ekonomi teröristİ, dolar teröristi, yatırım yapmayan terörist, işe adam almayan terörist. Türkiye’yi yarı açık cezaevine dönüştürmüşlerdi, referandum süreci ve sonrasında kapalı cezaevi vaad ediyorlar” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) “Ekonomi Şurası”nda yaptığı “Evet” çağrısını ve terörist tanımlarını eleştirdi. Cumhurbaşkanı ve Başbakan’ın kamu olanaklarıyla yapılan törenleri ve kurumların toplantılarını AKP mitingine dönüştürdüğüne dikkat çeken Budak, rejim değişikliğini kabul etmeyen, buna itiraz eden yurttaşları suçlamasını “akıl tutulması” olarak niteledi. Budak, “Getirilmek istenen tek adam rejimidir. Tek adam rejimi kurulacak, tek adam hem hükümet, hem Meclis, hem bir partinin genel başkanı, hem de mahkeme olacak. Halkımız bunu görüyor ve buna itiraz ediyor, ‘Hayır’ diyor. Cumhurbaşkanı ve Başbakan rejim değişikliğini savunamadığı için itiraz edenlere makul bir yanıt veremediği için terör propagandası yapıyor. Tam bir akıl tutulması içinde yurtseverleri teröristlerle bir tutuyorlar. Terörist yarışına girdiler, sürekli yeni terör icat ediyorlar. ‘Evet’ demeyen terörist. ‘Hayır’ diyen terörist, ekonomi teröristi, dolar teröristi, işe almayan terörist, yatırım yapmayan terörist. Ucube başkanlık rejimini kabul etmeyen yurttaşlarımızın, kan döken canilerle aynı kefeye konması, milletimize yapılmış ağır bir hakarettir, saygısızlıktır. Türkiye’yi yarı açık cezaevine dönüştürmüşlerdi, referandum süreci ve sonrasında kapalı cezaevine terfi ettirecekler. Vaadleri bu” diye konuştu.

REFERANDUM İÇİN İŞSİZLİK FONU İŞVERENE ÇALIŞACAK

Cumhurbaşkanı’nın TOBB Ekonomi Şurası’ndaki konuşma saatinin değiştirilerek, CHP Genel Başkanı’nın Grup konuşması saatine denk getirilmesini de eleştiren Budak, “Halkın doğruları duymasından korkuyorlar” dedi.

AKP Hükümeti’ni referandum süreci için “her yol mubah” ahlayışında olduğunu kaydeden Budak, son aylarda rekor kıran işsizliğin de talimatla indirilmeye çalışıldığını söyledi.

Budak, şöyle devam etti:

“Türkiye’de serbest piyasanın yerini tehdit ve talimatlar aldı. Bir gün reel sektöre, bir gün finans sektörüne gözdağı veriliyor. Daha düne kadar hesaplarında 200 bin dolar tuttuğu bilinen Cumhurbaşkanı, ‘dolar teröristi’ icat ediyor. Cumhurbaşkanı bugünler de çıkmış işadamlarına, ‘ekonomik terör’ diyor. ‘Yeni İstiklal Mücadelesi’ başlattık diyor. ‘Herkes işe adam alsın’ diyor. Valilere de takip talimatı veriyor. Türkiye, İstiklal Mücadelesi noktasına düşürüldüyse, bölünme noktasına getirildiyse, bunun sorumlusu 14 yıldır ülkeyi yöneten AKP Hükümetleridir, başbakanlarıdır. Yapısal reform fırsatlarını harcayıp, betonla ekonomiyi düze çıkaracağını zannedenlerdir. İşsizliğin talimatla çözüleceğini zannedenlerdir. İş dünyası ağır bir baskı altında sesini çıkaramıyor ama yatırım için, istihdam için öncelikle hukukun, huzurun gerektiğini onlar da biliyor. Rejim değişikliğiyle Türkiye’nin geleceği karartıldığını onlar da görüyor. Cumhurbaşkanı iki gün önce TOBB toplantısında, işadamlarına ‘yeni işçi alın’ talimatı verdi, bugün de sigorta ve vergi teşviği geldi. Bir yıl boyunca İşsizlik Fonu, işverene çalışacak. Hükümet ‘her yol mubah’ anlayışıyla referandum sürecini çevirebilmek için devletin tüm olanaklarını, ekonominin dengeleri bozulması pahasına kullanıyor. Ama unutulmasın ki tüm bunların faturasını yine halkımızın sırtına yüklenecek.”

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle