Hoşgeldiniz  

“Bu Türkiye yıllardır beklenen Türkiye’ydi”

Semih Köken | 15 Ekim 2015 | Antalya Haber A- A+

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt ​Çavuşoğlu, “Bu Türkiye, kimileri için 100 yıldır beklenen, Almanya’da yaşayan kardeşlerimiz için 60 yıldır beklenen Türkiye’ydi” dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya’nın Manavgat İlçesi’nde, eski belde, köy başkanları ve sandık görevlileri ile düzenlenen istişare toplantısında bir araya geldi. Dünyanın her yerinde insanların gönüllerine köprüler, yollar kurduklarını ifade eden Çavuşoğlu, “Bu Türkiye, kimileri için 100 yıldır beklenen, Almanya’da yaşayan kardeşlerimiz için 60 yıldır beklenen Türkiye’ydi” dedi.

Çavuşoğlu, Türkiye’nin bugünlere gelmekte zorluklarla karşılaştıklarını, sadece devletin değil halkın da desteğiyle milletin iktidarını kurduklarını belirtti. Dik duruşlarından hiçbir zaman taviz vermediklerini vurgulayan Çavuşoğlu, şöyle konuştu: “Tüm zorluklara rağmen bu kadar başarıyı nasıl elde ettik? Çünkü inandığımız bir kutlu yolculukta yürüyoruz. İnandığımız bir dava etrafında kenetlendik, el ele tutuştuk, omuz omuza verdik ve çalıştık. Hiçbir zaman da pes etmedik, yalpalamadık, geri adım da atmadık. İnandığımızın bir liderin arkasında durduk ve çok şey başardık”

“Hedef Cumhurbaşkanı Erdoğan”

Dışarıdan ve içeriden herkesin hedefinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu dile getiren Çavuşoğlu, MHP’nin de HDP’nin de Cumhurbaşkanı’nı hedef gösterdiğini öne sürdü. Çavuşoğlu, “Bunun tesadüf olması mümkün mü? Zaten PKK’ya, HDP’ye vuruyorsun bazen, ses başka yerden çıkıyor. Bugün öyle bir noktaya geldik ki CHP Avrupa’nın, Amerika’nın, Türkiye’nin herkesin terör listesine koyduğu DHKP-C’yi masum bir aktivist olarak göstermeye çalışıyor. O gün Sayın Cumhurbaşkanımız Mecliste terörü eleştirirken, PKK ile birlikte şu anda hareket eden DHKP-C’nin de ismini verince, CHP kürsülerinden gürültüler geldi. Neden? Çünkü o çizgi içinde siyasetçiler var ve bunlardan memlekete bir hayır gelmez. Bunlar utanmasalar yani bu çizgide olanlar, partiyi tamamen suçlamak mümkün değil, o PKK ve DHKP-C terör örgütlerinin içine bizzat katılıp, onlarla beraber terör eylemlerine gidecekler”

Çavuşoğlu, 7 Haziran’dan sonra CHP ile konuştuklarını, çok köklü konularda görüş ayrılığı olduğu için kurulacak koalisyonun on gün sonra çatlamaya başlayacağını ve bunun maliyetinin daha fazla olacağını söyledi.

“Hobi olsun diye mi yapıyorsun bu işi”

MHP’nin de koalisyon kurulması için yaptıkları görüşmelerde her şeye “Hayır” dediğini anlatan Çavuşoğlu, şu ifadeleri kullandı: “Peki Bahçeli’nin cevabı ne oldu. ‘Hayır, bay no, bay hayır.’ Koalisyon kuralım, ‘Hayır.’ Biz hükümet kuralım, destek verin, ‘Hayır.’ Peki seçim hükümeti kuralım birlikte, ‘Hayır.’ Biz seçim hükümeti kuralım, o güne kadar destek ver, ona da ‘Hayır.’ Terör oluyor görüşelim, ‘Hayır.’ Peki sen niçin siyaset yapıyorsun be adam? Neden çıktın milletten oy istedin, ne için bu kadar milletvekilini Meclis’te istiyorsun. Hobi olsun diye mi yapıyorsun bu işi? Ama içlerinden ülkücü davanın lideri rahmetli Alparslan Türkeş’in oğlu, Yıldırım Tuğrul Türkeş çıktı, ‘Böylesine bir günde ben varım’ dedi, ‘Elimi taşın altına koyuyorum’ dedi.”

Milletin emanetini hiçbir zaman yerde bırakmadıklarını belirten Çavuşoğlu, sözün de kararın da milletin verebilmesi için seçimlere gittiklerine dikkati çekti.

Eğitim alanına yatırımlar

Çiftçilerin üzerindeki yükü azaltmak için yeni seçim beyannamesinde müjdeleri olduğunu vurgulayan Çavuşoğlu, gençlere, kadınlara, çiftçilere, emekliye ve esnafa yönelik de destekleri olduğunu söyledi. Çavuşoğlu, eğitim alanında önemli yatırımları olduğunu belirterek, “Seneye Türkiye’de tüm öğrencilerimiz yurda yerleşebilecek. Bu sene arayan kardeşlerimiz oldu. Geçici misafir ediyoruz ama yurtta da kriterler var, bir de kurayla oluyor. Torpili, müdahaleyi kaldırdık, yani herhangi bir milletvekilinin, bakanın müdahalesi olduğu zaman haksızlıklar oluyor” dedi.

İstikrarın önemine işaret eden Çavuşoğlu, Türkiye’nin kredi notunun düşmediğini, ülkede istikrar ve güven olduğunu ifade etti. Güçlü bir ekonomik yapı olduğunu ve bu sayede kamunun borcunun çok düştüğünü anlatan Çavuşoğlu, 7 Haziran’dan bu yana bir an bile boşluk bırakmadıklarını, ülkeyi dimdik ayakta tuttuklarını bildirdi.

Terörle mücadele

Çavuşoğlu, terörle mücadelenin kararlı şekilde devam edeceğini artık bundan sonra “Silah bıraktık, bırakıyoruz, bırakacağız” laflarına inanmayacaklarını, terörle sonuna kadar mücadele edeceklerini dile getirdi. Ülkeyi terörden temizleyeceklerini belirten Çavuşoğlu, “Dünyanın en acımasız savaşlarında bile sağlık görevlilerine hiç kimse dokunmamıştır” diye konuştu.

Türkiye’nin emin adımlarla hedeflerine ulaşacağına işaret eden Çavuşoğlu, omuz omuza sırt sırta yürümeye, çalışmaya devam edeceklerini kaydetti. Çavuşoğlu, toplantının ardından, Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Boztaş’ı ziyaret ederek, yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geldi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle