Hoşgeldiniz  

Bilirkişi Heyeti Yok Tespit Yapılamıyor

Semih Köken | 28 Ekim 2015 | Antalya Haber A- A+

Antalya’da 5 yıl önce erkek arkadaşı İbrahim Tokgöz’ün 5’inci kattaki evinin balkonundan düşen manken Burcu Çağlayan’ın ölümünün cinayet mi, intihar mı, yoksa kaza mı olduğuna ilişkin tespit için yapılacak keşif, bilirkişi heyeti oluşturulamadığından yapılamadı. Mahkeme, res’en seçilecek bilirkişi heyetiyle keşfin 4 Aralık günü yapılmasına karar verdi.

Antalya’da bir deri mağazasında mankenlik yapan evli ve 1 çocuk annesi 22 yaşındaki Burcu Çağlayan, 24 Temmuz 2010 tarihinde erkek arkadaşı İbrahim Tokgöz’ün, Fener Mahallesi 1964 Sokak Akanay Sitesi 5’inci kattaki evinden düşerek yaşamını yitirdi. Çağlayan’ın kanında 0.74 promil alkol tespit edildi. Sol kolunda ‘İbo’ yazılı dövme bulunan Çağlayan’ın, erkek arkadaşı Tokgöz’ü başka kadınlardan kıskandığı için intihar ettiği ileri sürüldü. Olaydan sonra gözaltına alınan İbrahim Tokgöz, ifadesinde Burcu Çağlayan’ın intihar ettiğini söyledi. Tokgöz sonrasında serbest bırakıldı.

BALKONDAN ATILDIĞI İDDİASI

Savcılığının araştırması sonucu Çağlayan’ın balkondan atıldığı kanaatine varılması üzerine İbrahim Tokgöz hakkında ‘kasten adam öldürme’, üst kattaki dairede kalan komşusu, aynı zamanda yakın arkadaşı Murat E. hakkında ise ‘kasten adam öldürmeye yardım etme’ suçlamasıyla ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı. Dava üzerine İbrahim Tokgöz izini kaybettirdi. Hakkında yakalama kararı çıkartılan Tokgöz, aradan geçen süreye rağmen bulunamadı.

Olay tarihinde askerde olan Burcu Çağlayan’ın eşi ile Finike’deki ailesi de olayın cinayet olduğunu iddia etti. Ulusal Kriminal Büro tarafından hazırlanan bilirkişi raporunda, Burcu Çağlayan’ın cesedinin, intihar için atlayan birinin bulunması gereken yerde olmadığı belirtildi. Burcu Çağlayan’ın ölümünün cinayet olmadığını iddia eden Tokgöz’ün avukatlarının talebi üzerine mahkeme, İstanbul Birinci Adli Tıp Kurulu’ndan rapor tanzim edilmesini istedi.

Talep üzerine rapor hazırlayan Adli Tıp Kurulu, Burcu Çağlayan’ın ölümünün yüksekten düşmeden kaynaklandığını bildirdi. Çağlayan’ın yüksekten düşme dışında travmaya maruz kaldığına dair bir bulgu bulunmadığına dikkat çekilen raporda, “Yüksekten düşme olayının kişinin kendi iradesiyle mi yoksa bir başkasının etkisiyle mi olduğu tıbben tespit edilememiştir. Olayın adli tahkikatla aydınlatılmasının uygun olduğu oy birliğiyle mütaala olunur” denildi.

BİLİRKİŞİ HEYETİ OLUŞTURULAMADI

Bu rapor üzerine 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi suç vasfının tayini amacıyla 2 fizik uzmanı ile 1 adli tıp uzmanından oluşturulacak 3 kişilik bilirkişi heyetiyle 16 Ekim tarihinde keşif yapılmasını kararlaştırdı. Ancak bilirkişi heyeti oluşturulamadığı için keşif yapılamadı. Bunun üzerine hakkında yakalama kararı bulunan sanık İbrahim Tokgöz’ün avukatı ağabeyi Muhammet Tokgöz, keşif kararından dönülmesini talep etti.

RES’EN SEÇİLECEK

Gerekçe olarak da binada olay tarihinden sonra yapılan fiziki değişiklikleri gösteren avukat Tokgöz, “Keşif yapılacaksa da konusunda uzman fizik mühendislerinden oluşacak bir heyetle yapılmasını istiyoruz” dedi. Savcılığın keşif talebinde bulunması üzerine mahkeme heyeti, res’en seçilecek olay yeri inceleme uzmanı, bilgisayar uzmanı, adli tıp uzmanı ve fizik uzmanı refakatiyle 4 Aralık tarihinde keşif yapılmasına karar verdi. İbrahim Tokgöz hakkında yakalama kararının devamına hükmeden mahkeme, duruşmayı erteledi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle