Hoşgeldiniz  

Başkan Tütüncü; hizmette 6 yılını anlattı

SEMİH KÖKEN | 16 Nisan 2015 | Antalya Haber, Siyaset A- A+

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, ‘Hizmette 6’ncı Yıl’ tanıtım toplantısında “Bu yaz Antalya’nın en önemli parklarından, sosyal donatılarından Dokuma’yı sevgili hemşerilerimizle buluşturma imkanımız olacak” dedi.

Erdem Bayazıt Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıda Hakan Tütüncü, geride bıraktıkları 6 yıl içinde inanılması güç eserlere, hizmetlere, projelere imza attıklarını söyledi. Tütüncü, “İktidar olarak bizim yaptığımız şey Kepez’in enerjisine, kaynaklarına, imkanlarına ve sevdalandığımız insanlarına güvendik” dedi. Kepez’in önemli gelişim ve değişim yaşadığını dile getiren Tütüncü, “İktidar olarak bize düşecek iftihar payı varsa başarılı geçen 6 yılı halkımızla birlikte geçirmektir” dedi.

Kepez’e baktıkları zaman olumsuzlukları değil, aydınlık geleceğini gördüklerini kaydeden Tütüncü, bu bakış sayesinde ilçenin hem iktidarın hem de özel sektörün yatırımlarını çeken bir yer olmayı başardığını söyledi. Tütüncü, “Bir yandan hükümet yatırımlarıyla Kepez geleceğe çok güçlü bir şekilde taşınırken, özel sektörün yatırımlarıyla yeni istihdam alanları, ekmek kapıları aralanmakta. Bütün bunlarla birlikte kazanan Kepez olmakta” diye konuştu. Tütüncü, bu çerçevede Merkez Bankası’nın Antalya şubesi, Sütçüler Devlet Hastanesi, Ahatlı’da ağız ve diş sağlığı merkezi, Göçerler Mahallesi’nde 1500 dönümlük alanda 1000 yatak kapasiteli Antalya’nın şehir hastanesi ve Türkiye’nin ilk eğitim kompleksinin Varsak’ta 470 dönümlük alan içinde Kepez’de inşa edileceğini söyledi.

Başkan Tütüncü, gelecek dönem içinde en önemli projelerin başında 2009 yılında ‘Dokuma Antalyalıların olacak’ diyerek sözünü verdikleri çalışmanın geldiğini söyledi. Tütüncü, konuyla ilgili şunları söyledi:

“Dokuma, üzerinde hiçbir gölgenin bulunmadığı, ranta kurban edilmediği ve Antalya’nın önemli bir değeri olarak Antalya’nın merkezinde Antalyalılara kazandırılacak. Birinci 5 yıllık zaman zarfında bizi çok yoran, çok meşgul eden hukuki süreçle uğraştık. En sonunda geçtiğimiz 5 yılda hukuk mücadelemizi kazanarak bir önceki dönemde yapılan Dokuma sözleşmesini yüksek mahkemeler nezdinde iptal ettirdik ve bu karar kesinleşti. 2’nci dönemimizin hemen başında da burayı ortak aklın yol göstericiliğinde halka kazandıralım istedik. Bu şekilde çalışmalara başladık. Geldiğimiz noktada ortak akıl vücut buluyor, herkes fikrini söylüyor ama yıllarını, hatıralarını içinde barındığı merhum Adnan Menderes’in, Celal Bayar’ın Antalya’ya armağanı olan Dokuma fabrikamız Antalya’ya kültür ve sanat noktasında, çevre noktasında, şehircilik noktasında hizmetler veren hayata geri dönüyor. İnşallah bu yaz Antalya’nın en önemli parklarından, sosyal donatılarından olan Dokuma’yı sevgili hemşerilerimizle buluşturma imkanımız olacak.”

Ayrıca Varsak’ta antik kent Lyrboton’u turizme kazandırmak için çalışmalar yürüttüklerini açıklayan Tütüncü, eski şehrin ayağa kaldırılması olarak değil, özgün bir projeyle arkeo-park haline dönüştürmeyi amaçladıklarını söyledi. Tütüncü, “İşte kabuğunu kıran, dışa doğru patlayan Kepez’in en önemli göstergelerinden bir tanesi de bu” dedi.

TÖRENDEN NOTLAR
* 6’ncı yıl Hizmet Tanıtım Toplantısı’nın düzenlendiği Erdem Bayazıt Kültür Merkezi’nin 550 kişilik salonu hınca hınç doldu.

* Başkan Tütüncü’nün konukları arasında Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Kepez Kaymakamı Savaş Tuncer, Ak Parti İl Başkanı Rıza Sümer ve Ak Parti Antalya milletvekili adayı Mustafa Köse ile eski Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı yer aldı.

* Toplantı için Kepez Belediyesi, 6’ncı yıl için özel tasarlanmış logolu bayraklarla görkemli bir sahne düzenine sahipti. Başkan Tütüncü, konuşmasında Kepez’de ilk defa bir belediyenin 6’ncı yıl toplantısı düzenleyebildiğini, her seçim döneminde Kepez’de farklı bir siyasi bir partinin göreve geldiğine dikkat çekti.

* Başkan Tütüncü, toplantı salonuna eşi Ayşe Tütüncü ve kızları Zeynep Hatice ile birlikte girdi. Onların arkasında ise Ak Parti protokolünün diğer isimleri yer aldı. Hakan Tütüncü, törende yaptığı konuşmada ilk defa kızının bir toplantısına katıldığını belirterek, bunun kendisini ayrı heyecanlandırdığını söyledi.

* Belediyenin son 6 yılının ve gelecek projelerinin anlatıldığı video gösterimiyle başlayan toplantıda Belediye Başkanı Tütüncü, alevler ve sisler içinde kürsüye çıktı. Başkan sahnede yaklaşık 45 dakika konuşurken Yunus Emre, Şeyh Edebali gibi isimlere sık sık atıfta bulundu. Konuşması sık sık ‘Dik dur eğilme Kepez seninle’ sloganlarıyla kesilen Tütüncü, en çok alkışı ise bu slogana karşılık “Gençler biz dik durmayı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dan öğrendik” sözlerinin arkasından aldı.

* Konuşmasının ardından ilk olarak eşi ve kızı selamlama için yanına geldi ama Zeynep Hatice, sisler içinde kalan sahneden ürktü ve indi. Toplantı, katılan protokol üyeleri, Kepez mahalle muhtarları ve belediye meclis üyelerinin ellerini kaldırarak verdikleri birlik fotoğrafıyla sona erdi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle