Hoşgeldiniz  

BAŞKAN TÜREL ÇİN’DE

SEMİH KÖKEN | 01 Eylül 2014 | Antalya Haber A- A+

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Çin’de yapılacak olan 9.İpek Yolu Belediye Başkanları Forumu’na onur konuğu olarak katılıyor. Hafta sonu 200 milyon liralık bir projeyi halka sorarak, şeffaf yönetim ve demokratik katılım dersi veren Menderes Türel; katılımcılara Antalya’yı, hayata geçirdiği belediyecilik modelini ve halkın şehir yönetimine katılımını anlatacak. Türel, Çin ziyareti sırasında, Antalya ile kardeş şehir olmak isteyen Urumçi ile iyi niyet anlaşması imzalayacak.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, “9. İpek Yolu Belediye Başkanları Forumu ve İpek Yolu Ekonomik Şehirler İşbirliği Kuşağı ve Kalkınma Forumu”na katılmak için, Çin’in Urumçi kentine gitti. Forumun onur konuğu olan Menderes Türel, Yeni Bölgelerarası Yönetişim Hizmetlerinde “İpek Yolu Ekonomi Kuşağı” başlığı altında yapılacak olan oturumda konuşma yapacak. Türel konuşmasında; Antalya’yı anlatacak. Antalya ekonomisi, tarımı ve turizmi hakkında bilgi verecek olan Menderes Türel, hayata geçirdiği belediyecilik modeli hakkında bilgi verecek.

ŞEFFAF YÖNETİMİ ANLATACAK
Bu hafta sonu düzenlenen Raylı sistem oylaması ile sadece Türkiye’ye değil tüm Dünya’ya şeffaf yönetim ve demokratik katılımın en güzel örneklerinden birini gösteren Menderes Türel katılımcılara şehir yönetimine vatandaşların katılımının sağlanmasını ele alacak.

Türel Çinde bulunduğu üre içersinde; Çin Avrasya Expo’su Birleşmiş Milletler Endüstriyel Kalkınma Organizasyonunca (UNIDO) düzenlenen “İpek Yolu Ekonomi Kuşağının Gelişimi – Şehirleşme, Endüstriyel Medeniyet ve Daha iyi Bir Dünya” konulu Yuvarlak Masa Toplantısına da özel oturum konuğu olarak katılacak. Türel İpek Yolu Kültürüne Sahip Çıkma üzerine özel oturumunda konuşacak. Çin Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Peter Wong da aynı torumda konuşacak.

KUŞAĞIN TOKASI
Başkan Türel ile birlikte Çin’de bulunan Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Evrim ise UNIDO Yuvarlak Masa Toplantısı’nda “İpek Yolu ve Türkiye – Tarihi ve Geleceği: Kuşağın Tokası” konulu bir konuşma yapacak. Toplantılara Asya Belediye Başkanları Forumu Genel Sekreteri Mohammad Khodadadi, Sintra Belediye Başkanı UNESCO Danışmanı Maria Freitas, UNIDO Başkanı ve Temsilcisi Edward Clarence-Smith, CICETE Genel Müdürü Yao Shenhong, Çin- Avrasya Expo’su Genel Sekreter Yardımcısı Yao Rui de konuşmacı olarak katılacak.

ANTALYA URUMÇİ İLE KARDEŞ ŞEHİR OLUYOR

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in ziyaret sırasında, Urumçi ile kardeş şehir olmak için ilk adım atılacak. Antalya ile kardeş şehir olmak için talepte bulunan Urumçi şehri ile kardeşi şehir olma yolundaki ilk adım olan “iyi niyet sözleşmesi” imzalanacak.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle