Hoşgeldiniz  

Başkan Böcek’ten Alevilere iftar

Semih Köken | 20 Ekim 2015 | Antalya Haber A- A+

KONYAALTI Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Muharrem ayı dolayısıyla Aleviler Kültür Derneği Konyaaltı Şubesi üyeleriyle iftar yemeğinde bir araya geldi.

Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Muharrem ayının başlamasıyla birlikte matem orucu tutan Aleviler ile iftar yemeğinde bir araya geldi. Yemeğe, Alevi Kültür Dernekleri Konyaaltı Şube Başkanı Tahsin Akpınar, CHP Antalya Milletvekili Niyazi Nefi Kara ile Konyaaltı Belediyesi CHP Meclis Üyeleri İlhan Buğdaycı, Ruhi Beşiktaş, Ayhan Abay, Şafak Otuzaltı, Fatma Durmuş, Nail Avcı, Hacet Kavak ve Ali Polat’ta katıldı.

İftar yemeği öncesi Alevi Dedesi Ali Rıza Erkan dua okudu. Muharrem ayının önemine değinen Erdem, birlik-beraberlik mesajı verdi. Başkan Muhittin Böcek ise “Şehrullahi’l-Muharrem olarak bilinen ‘Allah’ın ayı Muharrem’ ilahi bereket ve feyzin, bolluğun ayıdır. Bu ay aynı zamanda Alevilerin matem ayı olarak da bilinir. Bütün Aleviler için yas ayıdır. 10 Ekim 680 tarihinde Karbela’da Yezit tarafından öldürülen İmam Hüseyin ve 71 kişi için tutulan oruç aslında bir yas ibadetidir ve İmam Hüseyin şahsında bütün mazlumlara adanır” dedi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle