Hoşgeldiniz  

Avrupa Yerel Demokrasi Haftası etkinliği düzenlendi

Semih Köken | 16 Ekim 2015 | Antalya Haber A- A+

Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Avrupa Yerel Demokrasi Haftası etkiliğinde konuşan Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı İbrahim Evrim, demokrasinin yerel yönetimlerde başladığı söyledi.

 

Büyükşehir Belediyesi, Antalya’da yaşayan yabancı uyruklu vatandaşlar ile birlikte “Avrupa Yerel Demokrasi Haftası” etkinliği düzenledi. Büyükşehir Belediyesi önünde gerçekleştirilen etkinliğe, Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı İbrahim Evrim, ANSET Yönetim Kurulu Başkanı Gaye Doğanoğlu, Dış İlişkiler Daire Başkanı Seval Yasak, Ukrayna ve Polonya Derneği ve çok sayıda davetli katıldı. Törene katılan yabancı vatandaşlar kendi dillerinde hazırlanan pankartlar taşıdı.

DEMOKRASİ YERELDE BAŞLAR

Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı İbrahim Evrim, demokrasinin yerelde başladığına dikkat çekerek “Belediyeler demokrasi konusunda en güzel sergileme alanıdır. Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de yaptığı büyük projeleri halkın onayına sunarak, yerel demokrasiyi ve demokratik katılımı Antalya’da en güzel şekilde sergiliyor” dedi.

YEREL DEMOKRASİ VATANDAŞIN KATILIMI DEMEK

ANSET Yönetim Kurulu Başkanı Gaye Doğanoğlu da şunları söyledi:  “20 yıldır Avrupa konseyinde belediyemizi temsil ediyorum. Türkiye’nin Milli Heyet Başkanlığı’nı da Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel yönetiyor. Menderes Türel eşliğinde birçok çalışmaya imza atıyoruz. Yerel demokrasi, vatandaşın katılımı demek. Dil, din, mezhep ayırmaksızın birarada hoşgörü ile birlik beraberlik içinde insan hakları üstünlüğüyle yaşamak demek. Belediye olarak bütün hizmetlerimizi vatandaşın katılımıyla vatandaşa sorarak yapmaya çalışıyoruz.”

 

 

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle